Citat din Adrian Paunescu

Citat din  Adrian Paunescu
Citat din Adrian Paunescu

duminică, 24 februarie 2013

Clasa de mijloc a Romaniei



Am gasit adineaori un articolas intr-un blog; deoarece este perfect potrivit pentru tema, imi permit sa-l pun in continuare; Nu-mi arog nici un drept ( dar sunt deplin de acord cu el):
Preluat de pe : http://www.desprevoi.ro/ai-un-job-esti-platit-bine-esti-prost/
” Esti platit bine si ai o pozitie ok intr-o firma. Deci, ești un mândru reprezentant al ceea ce se poate numi clasa de mijloc romaneasca.
Sau ma rog, a ceea ce a mai ramas din clasa de mijloc. Gurile rele zic ca e cam pe duse.
Dar mai sunteti destui prosti, pana una alta.
Acum, te miri de ce te fac prost. Pai hai sa-ti explic.
Tu te duci zilnic la munca, bagi ca tractorul si pleci acasa doar cand nu mai stii care e monitorul si care e fereastra. Indiferent ca lucrezi la cata multinationala sau la o firma a unui tepar intreprinzator roman, politica de cadre e cam aceeasi: angajatul nostru, sclavul nostru. Faptul ca ai o pozitie buna in companie nu te scuteste de asta. Desi tu asa vrei sa crezi.
In fiecare luna iti platesti cuminte ratele ( inca mai ai cosmarurile alea ca te suna de la Biroul de Credit ca ai platit cu 2 ore intaziere rata, nu?) Esti cu impozitele la zi, si nu ai datorii la nimeni. Weekend de weekend umpli masina regulamentar cu mancare la cate un supermarket, ii ajuti “pe aia batranii” cu bani si esti primul de pe scara care-si plateste intretinerea. Deci, esti un dobitoc.
Din banii tai de impozite e platit militianul cu 8 clase care te priveste sictirit din intersectie. Ca si alimentarista tafnoasa cu aerul ei superior de la Circa Financiara. Duci in spate o carca de someri care incaseaza banii de la stat in timp ce muncesc la negru. Si 2 satre de puradei trimisi la scoala numai pentru a lua alocatia. Care-ti si bat copilul si-i fura mancarea. Si tocmai ai platit si pentru hrana lor, filantropule!
Rezumativ, tu platesti cam pe toata lumea. Acum, sa uitam nitel ce a spus Kennedy – si eu l-as fi impuscat pentru ideea asta – si sa punem si cealalta intrebare. Tara asta cam ce face pentru tine? Cine spune ca nu face nimic, minte. Face mai mult de atat: e contra ta. Daca nu facea nimic, era perfect.
In campaniile electorale, tie nu-ti promite nimeni nimic. In schimb promit functionarilor de la stat ca-si vor lua salarii mai mari. Si pensionarilor ca le vor creste pensiile. Pe banii tai, da. Pentru ca astia ca tine sunt putini si pensionarii sunt vreo 4 milioane. Functionarii de la stat sunt si aia vreun milion. Deci pe tine te vor astepta noi impozite si taxe, ca sa-si tina promisiunile, sa-i voteze prostimea si data viitoare.
Intre timp, tu care ai platit taxe la sanatate, te duci la privati pe bani grei. Din impozitele tale e platit si invatamantul, dar nu-ti trimiti copiii la o scoala de stat ca i-au batut aia si le-au luat mancarea. Asa ca,muncesti sa platesti scolile si asigurarile altora, precum si cele la care-ti trimiti copiii. Mai faci un ulcer, te mai lasa inima de la stress si nesomn. Dar mergi mai departe.
Pe tine nu te reprezinta nimeni, nu ii pasa nimanui ce faci. Daca iti iei teapa de la firma si nu iti primesti salariul, ghinion. Nu sare toata presa sa-ti planga de mila, ca nu lucrezi la Oltchim. E treaba ta cum te descurci si te poti duce dracului ca nu tu formezi electoratul, boule!
Te duci la Camera de munca sa te plangi? Sarman idiot. Iti vor recomanda sa-ti dai in judecata angajatorul, pe ei nu-i priveste daca iti iei salariul sau nu. Te decizi sa dai firma in judecata? Primesti un termen la proces peste vreun an si va mai dura inca 4 tot procesul. Pana atunci aia baga firma in faliment si pa bani. Justitia nu e aici sa-ti faca tie dreptate. Tu doar le platesti salariile.
Doar nu vrei ca parlamentarii aia care au luat voturi pe banii de la tine sa face ceva util. Sa dea o lege, prin care angajatorul care nu a platit salariile sa fie executat silit. Sa nu mai necesite procese. Ce esti prost? Cum mai scapa astia nepedepsiti atunci? Tu vezi-ti de treaba acolo si lasa politica, tu ai altele de facut.
Treaba ta e sa tii tara si atat.”
Elocvent, nu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu