Citat din Adrian Paunescu

Citat din  Adrian Paunescu
Citat din Adrian Paunescu

Documentare despre politica mondiala,asasini economici si cei mai mari hoti ai planetei


Revoluţia islandeză. Presa europeană şi cea romanească nu ne-au spus nimic

Am primit pe mail un rezumat al unui articol apărut în Spania, despre veritabila revoluţie din Islanda.
La știri bineințeles că nu a ”transpirat” nimic, căci nu se dorește ca modelul islandez să se propage.
În Islanda, tara in care guvernul a fost demis in totalitate , marile bănci au fost naţionalizate, s-a decis să nu se plătească datoria creata în Marea Britanie şi Olanda, din cauza politicii lor financiare rău intentionate şi s-a creat un grup popular pentru a rescrie constituţia. Şi toate acestea paşnic!
O revoluţie împotriva puterii care ne-a adus la criza actuală. De ce aceste fapte nu au devenit cunoscute de doi ani? Ce se întâmplă dacă alţi cetăţeni UE vor lua exemplul lor? Iata pe scurt istoria evenimentelor:
- 2008. Se nationalizeaza cea mai mare banca din tara . Se prăbuşeşte moneda, bursa isi suspenda activitatea. Ţara este în stare de faliment.
- 2009. Protestele populare din fata parlamentului fac sa fie convocate alegeri anticipate si provoaca demisia primului-ministru şi a membrilor guvernului in bloc.
- Continuă situaţia economica nefavorabila. Printr-o lege se propune rambursarea datoriei catre GB şi Olanda avand de plată suma de 3.500 de milioane de euro, o sumă pe care toate familiile islandeze ar fi urmar sa o plateasca lunar, pentru următorii 15 ani la, 5,5% interese.
- 2010. Oamenii ajung să iasa în stradă şi cer ca aceasta lege sa fie supusa referendumului. În ianuarie 2010, preşedintele refuză să o ratifice şi anunţa că se va consulta poporul. La referendumul organizat în luna martie 93% din voturi au fost impotriva acestei legi.
- Pentru toate acestea, guvernul incepe o anchetă pentru a rezolva responsabilităţile legale ale crizei. Începe arestarea mai multor bancheri seniori şi directori. Interpolul emite un ordin şi toti bancherii implicati pleaca din ţară .
- În acest context de criză, se alege o adunare pentru a elabora o nouă constituţie care să includă lecţiile învăţate în urma crizei şi pentru a o înlocui pe cea curenta, o copie a constituţiei daneze.
- Pentru a face acest lucru, se merge direct la poporul suveran. Se aleg 25 cetăţeni fără afiliere politică, din 522 care si-au depus candidaturile, care era necesar sa fie majori şi sa aiba sprijinul a 30 de persoane. Adunarea constituţională isi începe activitatea în februarie 2011 si prezinta un proiect de constituţie bazată pe recomandările poporului facute in urma a numeroase reuniuni din întreaga ţară .
Noua constitutie trebuie să fie aprobata de către actualul Parlament şi de cel care se va forma după alegerile legislative.
Aceasta este o scurtă istorie a Revoluţiei Islanda:
- demisia guvernului în bloc;
- naţionalizarea băncilor;
- un referendum pentru a permite oamenilor să decidă cu privire la deciziile economice;
- închisoare pentru cei responsabili pentru criza şi rescrierea constituţiei de către cetăţeni.
S-a menţionat acest lucru în mass-media europeană? S-a comentat cu privire la acest lucru in talkshow-urile politice? S-au văzut imaginile de la evenimente la televizor? Bineînţeles că nu…
Islandezii au fost în măsură să dea o lecţie intregii Europe , să se impotriveasca intregului sistem şi sa ofere o lecţie de democraţie intregii lumi. Dacă are cine să înveţe lecţia
http://www.ioncoja.ro/2011/08/revolutia-islandeza-presa-europeana-si-cea-romaneasca-nu-ne-au-spus-nimic/


Scrisoarea unui elev revoltat face furori pe Internet. Voi ce părere aveţi?

"Generaţia rataţilor - aşa sunt catalogaţi tinerii care au susţinut examenul de Bacalaureat în acest an - se revoltă împotriva stigmatizării la care sunt supuşi. O scrisoare de protest, scrisă de un tânăr care a susţinut BAC-ul în acest an, a devenit deja virală pe Facebook.

Autorul protestului îi acuză pe cei care i-au crescut şi care acum se delimitează de ei.

"Ruşine pentru că aţi ajuns să daţi vina pe o generaţie crescută de voi, arătată cu degetul acum tot de către voi! Ruşine sistemului care ne-a crescut! Ruşine modelelor care ne sunt promovate de mai bine de 20 de ani încoace! Ruşine nouă, vouă, profesorilor, elevilor, politicienilor, mass-mediei, ROMÂNIEI!", se arată în scrisoarea de protest.

Scrisoarea de protest, care face furori pe Facebook, acuză corupţia din societatea românească, personajele dubioase prezentate drept modele de succes, schimbările haotice din sistemul de învăţământ şi susţine că rezultatele examenului de Bacalaureat din acest an reprezintă o oglindă fidelă a realităţilor româneşti.

Citeşte mai jos scrisoarea de protest:

"Generaţia rataţilor! Generaţia etnobotanistilor! Generaţia idioţilor! Generaţia facebook! - aşa ne cataloghează mass media şi opinia publică din întreaga ţară în zilele acestea pe toţi care am dat Bacalaureatul - eu le spun doar atât - RUSINE! Ruşine tuturor!
Ruşine pentru că aţi ajuns să daţi vina pe o generaţie crescută de voi, arătată cu degetul acum tot de către voi! Ruşine sistemului care ne-a crescut! Ruşine modelelor care ne sunt promovate de mai bine de 20 de ani încoace! Ruşine nouă, vouă, profesorilor, elevilor, politicienilor, mass-mediei, ROMÂNIEI!

Am ajuns după 20 de ani de şpagă, de modele gen Becali, Tălmăcean şi Bianca Drăguşanu, de învăţământ prost manageriat, de legi prost făcute să profite cei puternici, de facultăţi pe pile şi pe bani din care au ieşit generaţii întregi de dascăli care ne-au educat pe noi, cei idioţi şi fraieri cei care ne aflam acum în aceeaşi oală, indiferent dacă ne-am luat sau nu BAC-ul, am ajuns la o limită!

Nu mai suportam! Refuzam sa credem că suntem o generaţie pierdută! Suntem defapt prima generaţie care va fi sacrificat cu folos, şi asta deoarece ne-am saturat de ce se întâmplă în ţara asta! Totul trebuie să înceteze! Pentru asta vom ieşi în strada şi vom cere dreptate! Cerem ajutorul oamenilor corecţi, ajutorul moral de care avem nevoie pentru a progresa! Toată lumea este acum şocată de rezultatul Bacalaureatului şi implicit de învăţământul romanesc. Ohh, dar ce surpriză! Cât de neaşteptat! Ce şoc! INCREDIBIL! SENZAŢIONAL!

Adică din aceşti copii care din `99 până acuma li s-a schimbat programa de n`spe ori, care au intrat la liceu să dea bac din geografie şi s-au trezit în a 12-a că dau din fizica, aceşti copii care au văzut zi de zi la televizor cum este încurajată prostia şi incultura alături de băieţi cu bani făcuţi fraudulos înconjuraţi de curve semi-îmbrăcate în direct la televizor, aceşti copii bătuţi de soartă că s-au născut într-o ţară ca asta, o ţară în care e mai important ce chiloţi are Crudu decât rezultatele sportive şi intelectuale ale tarii, aceşti copii nu au devenit nişte genii eminesciene??? Serios??? Aceşti copii nu au intelect nici măcar cât Einstein??? DOAMNE! CE NERUŞINARE!! Mai nemernici etnobotanisti!!! Cum puteţi mai gunoaielor, mai loazelor să nu învăţaţi şi să intraţi fără pile şi copiat la facultăţi când aveţi atâtea modele demne de urmat??? CUM E POSIBIL O ASEMENEA DEPRAVARE? Adică mai bine staţi pe facebook si pe messenger decât sa urmăriţi modelele oferite la tv???

Adevărul e că de 20 de ani ne aşteptam sa iasă nişte flori de nufăr în locuri în care nu am aruncat nici măcar seminţe de urzica! Asta e realitatea! Va uimeşte promovabilitatea de la BAC? Dar de cea de la titularizări de ce nu ziceţi nimic? Ei nu-s loaze, etnobotanisti? E posibil sa iei 1.20 la titularizare şi sa te mai consideri profesor? E posibil sa iei diploma frauduloasa la Spiru Haret si sa educi apoi generaţii întregi? Ştiaţi ca 25% din toţi profesorii actuali au studiile făcute la Spiru Haret? Sau asta nu e important pentru voi? Ştiaţi că suntem pe penultimul loc din Europa şi la egalitate cu Congo la nivelul învăţământului? Şi asta nu de acuma, de un an-doi ci de aproape două decenii!!! Aşadar, de ce va miraţi? De ce sunteţi indignaţi? aaaa... aveaţi impresia ca dacă le oferiţi părinţilor şi bunicilor noştrii spectacole tv ieftine şi barbare, adevărate sugative de rating, sau dacă le cumpăraţi votul şi ii minţiţi în campanii electorale infinite, noi odraslele lor o sa fim dintr-o dată altfel?
Ei bine, suntem altfel, dar nu asa cum credeţi voi! Suntem diferiţi! Suntem diferiţi prin faptul că ştim sa spunem GATA!Gata cu adevăratele gunoaie din ţara asta! Nu va mai merge! Noi avem onoare şi demnitate, nu mai suntem nişte slugi în fata voastră, iar dacă nu vom reuşi să vă schimbam, vom pleca din ţară, şi atunci sa rămâneţi voi să vă plângeţi de milă! Noi, generaţia etnobotanistilor cum ne spuneţi voi o să vă arătam ca avem mai mult curaj decât toate generaţiile voastre de comunişti la un loc! Reprezentam adevărata forţă deoarece noi suntem VIITORUL iar voi sunteţi doar nişte amărâţi care vor muri şi vor fi uitaţi de istorie! Voi aţi fost PERIOADA NEAGRĂ din istoria acestei tari şi asa veţi fi ţinuţi minte, iar noi, noi suntem PRIMII! PRIMII care se revolta împotriva voastră!"

sursa

http://www.realitatea.net/scrisoarea-unui-elev-revoltat-face-furori-pe-internet_854474.html


Economia fericirii

"După cel de-al doilea război mondial, Banca Mondială, FMI şi GATT au fost înfiinţate. Au semnat imediat acorduri privind tarifele şi comerţul, exercitând presiuni asupra guvernelor pentru a dereglementa domeniul economic, deschizând larg porţile, pentru bănci şi corporaţii. Supermaket-urile au prosperat şi consumerismul a fost creat. "

sursa :
http://antiiluzii.blogspot.com/2011/07/economia-fericirii.html


FOOD INC. – un “documentar-șoc” despre fabricarea alimentelor

În regia lui Robert Kenner, un “documentar-șoc” despre fabricarea alimentelor, în care publicul descoperă cât de departe de realitate sunt imaginile cu ferme pline de verdeață de pe ambalajele produselor, a fost prezentat la Festivalul de Film de la Berlin, relatează AFP.
Robert Kenner prezintă marea putere pe care o are industria agro-alimentară și pericolul pe care îl reprezintă pentru sănătatea oamenilor. “Food, Inc.” arată ca în spatele imaginilor idilice de pe ambalajele produselor alimentare din magazine, procesul de fabricare a alimentelor este mai degrabă dezgustător.
Puii nu văd niciodată lumina zilei, iar carnea tocată este spălată cu amoniac înainte de a ajunge în hamburgeri.
Calificat drept “film de groază” de revistă Variety, “Food, Inc.” denunța, de asemenea, lobby-ul făcut de industriile agro-alimentare, care se infiltrează în instituțiile americane responsabile cu controlul acestora.
“Industria nu vrea ca voi să știți ce mâncați, pentru că ați putea refuza să o mai faceți”, spune jurnalistul Eric Schlosser, autorul cărții de succes “Fast food nation”, care apare în documentarul lui Kenner. Regizorul a spus că, deși filmul sau pune în centrul atenției industria agro-alimentară americană, “pe mai multe planuri, evoca ceea ce se întâmplă în toată lumea”.
Cineva, care a văzut acest film, spunea “Am văzut Food Inc. Deși deja în frigiderul și casa noastră toate alimentele erau bio, tot m-au trecut fiori reci pe șira spinării …
Ce e trist este faptul că mâncarea fast-food distruge nu doar sănătatea, ci și latura socială a mâncării. Nu mai știm să stăm la masă, să mulțumim și să ne bucurăm de ceea ce avem în farfurie, să povestim și să ne simțim bine împreună.
În ziua de azi, mâncăm în mașină, în fața calculatorului, televizorului, singuri sau absenți … “
Documentar șoc despre cum se prepară alimentele from DreamWave 777 on Vimeo.
sursa:http://altamedicina.com/documentarul-food-inc/2011 si extremele climei

desertul Atacama, iulie 2011
Un front de aer rece care traverseaza  Chile zilele acestea a determinat caderi de zapada in desertul Atacama din America de Nord, cunoscut ca fiind cel mai arid loc de pe Pamant.
Potrivit centrului national de urgenta din Chile, Atacama nu a mai vazut asemenea ninsori de mai bine de 20 de ani. In unele zone stratul de zapada a ajuns la 80 de cm, ceea ce a dus la blocarea drumurilor, mai multe vehicule ramanand inzapezite. Din cauza frontului de aer rece temperatura in Santiago, Chile a scazut la -8,5 grade Celsius miercuri, in conditiile in care in iulie, valorile normale ale temperaturii in aceasta zona se incadreaza intre 14 grade Celsius (ziua) si 3 grade Celsius (noaptea) . Si alte state din America Latina precum Uruguay si Argentina au fost afectate din cauza frontului de aer rece care a determinat caderile de zapada din desertul Atacama.
8 | 07 | 2011

Turistii aflati in Bavaria au avut nevoie de fulare. Temperatura s-a apropiat de 0 grade si a nins
19.07.2011

"Noi nu vom plăti niciodată!“ - răspunsul grecilor in faţa Conspiraţiei
Grecia a adoptat un nou plan de austeritate şi a scăpat de sabia lui Damocles. Deocamdată. Trei greci implicaţi în business şi diplomaţie în România ies la rampă cu o explicaţie controversată a unei crize care ar putea lăsa Grecia fără suveranitate fiscală o bună bucată de vreme.


Dar dacă Grecia este victima unei conspiraţii inter­naţionale? Dacă tot ce vedem nu este decât o punere în scenă în vederea unui alt scop, care ne scapă la prima privire? Este un scenariu pe care din ce mai mulţi greci par dispuşi să‑l îmbrăţişeze – atât oameni simpli, cât şi oameni de afaceri sau politicieni. Însuşi prim‑ministrul ţării, George Papandreou, făcea anul trecut unele declaraţii care duceau cu gândul la o astfel de ipoteză. „Acesta este un atac asupra zonei euro dus de alte interese politice şi financiare (...). Noi suntem ţinta, dar scopul este altul“, a declarat Papandreou, citat de „The Economist“, în mai 2010, când a avut loc prima criză a datoriilor Greciei care a reizbucnit şi mai puternic anul acesta.


Sunt întemeiate aceste credinţe sau ilustrează doar tentaţia umană de a da vina pe alţii pentru propriile greşeli? Exact în zilele în care Parlamentul elen vota al doilea plan de austeritate pentru Grecia, MONEY EXPRESS s‑a întâlnit cu trei oameni de afaceri şi diplomaţi greci din România care au vorbit deschis despre cum interpretează ei criza prin care trece ţara lor.


„NU PLĂTIM!“ „Datoriile acestea nu pot fi justificate şi nu ar trebui să fie plătite“, o spune relaxat, într‑o română cu accent elen, Athanase Dakas, în timp ce rotocoalele de fum din trabucul său proaspăt aprins se înalţă uşor către tavanul sălii de conferinţe a hotelului Hilton din Capitală.
Omul de afaceri grec rosteşte cu nonşalanţă o idee care cu siguranţă le‑ar da fiori reci pe şira spinării tuturor bancherilor din Europa de Vest. În principiu, oricine ia bani cu împrumut trebuie să‑i plătească înapoi, dar Dakas crede că nu este moral ca poporul grec să plătească nişte datorii făcute de politicieni corupţi care au cedat lobby‑ului internaţional făcut de marile instituţii financiare.


Dakas susţine că ţările dezvoltate au avut tot interesul să finanţeze excesiv această ţară pentru că banii daţi cu împrumut se întorceau în ultimă instanţă înapoi. „Dacă o guvernare grecească a acceptat un împrumut de câteva miliarde de euro de la Germania, iar din aceşti bani o parte au fost cheltuiţi pe avioane militare şi fregate achiziţionate de la marile companii producătoare de arme din Germania, ceva nu este în regulă aici. De ce să vină acum Germania la mine să‑mi ceară bani?“, se întreabă retoric Dakas.


Cu studii la Bucureşti şi în SUA, Dakas (56 de ani) este un grec autentic căruia îi plac şi businessul, şi filosofia pentru că „în orice se întâmplă există o filosofie, nu‑i aşa?!“, spune el zâmbind. Potrivit propriilor declaraţii, are investiţii de circa 10 milioane de euro în România, fiind acţionar la mai multe firme – Analko Invest (vopseluri), Novoplast (mase plastice), Sacconi Invest (real estate) sau Ana Aslan (medicină) –, iar recent a mai început o investiţie, de 20 de milioane de euro, într‑o fabrică de hârtie şi detergenţi la Jilava.


Nu îi este deloc teamă să‑şi expună ideile, oricât de radicale ar părea. „Germanii ne‑au pus să vindem toată Grecia, să tăiem cheltuielile de sănătate şi de educaţie, dar dacă puteţi să vă imaginaţi, niciodată nu au spus să tăiem nici un euro din bugetul de achiziţii militare pentru că aici au interese mari fabricile din Germania“, afirmă el. Poate că afirmaţiile sale sunt exagerate, dar un sâmbure de adevăr tot pare să existe.


TEORII ŞI TEORII. Grecia cheltuieşte pe armament aproximativ 3,6% din PIB, mai mult decât orice altă ţară din Uniunea Europeană, mai ales din cauza tensiunilor cu vecinul său mai mare, Turcia. Dar tot Dakas spune: noi de fapt nu avem nici o problemă cu Turcia. Cu toate acestea, un stat cu o populaţie de aproximativ 11 milioane de locuitori, Grecia a fost cel de‑al cincilea mare importator de arme al lumii între 2005 şi 2009, potrivit Stockholm International Peace Research Institute (SPIRI). Chiar şi în 2009, în toiul crizei financiare mondiale, bugetul de apărare al Greciei a crescut nominal de la 5,81 miliarde de euro la 6,24 miliarde de euro.


Cu aceste cifre în faţă, se ridică o întrebare legitimă: cât de corect este ca populaţia Greciei să sufere pentru a plăti datoriile făcute de statul elen pentru achiziţia de arme? Dakas propune înfiinţarea unei comisii internaţionale care să auditeze toate împrumuturile contractate de Grecia în ultimii 30 de ani, iar sumele cheltuite pe achiziţia de bunuri inutile – precum echipamentele militare – să fie şterse din valoarea totală a datoriei. „Poporul grec nu are nici o vină. Ce putem să facem? Să murim toţi ca să plătim datoria?“, exclamă Dakas, foarte intrigat de faptul că Grecia este practic forţată să renunţe la suveranitatea sa fiscală.


Şi nu este singurul care gândeşte aşa. Mulţi greci încep să acrediteze teorii care susţin că ţara lor nu este decât o victimă a unor comploturi internaţionale. Ioannis Paschalis, consilierul economic al Ambasadei Greciei la Bucureşti, avea cu el la interviul cu MONEY EXPRESS o carte de business care detaliază astfel de teorii. Este vorba de cartea „La Banque. Comment Goldman Sachs dirige le monde“ (Banca. Cum conduce Goldman Sachs lumea – n.r.), scrisă de jurnalistul belgian Marc Roche şi publicată în 2010. Pe scurt, cartea devoalează faptul că Goldman Sachs – cea mai mare bancă de investiţii americană – controlează lumea prin diverse practici mai mult sau mai puţin ortodoxe, iar Grecia – alături de alte state periferice ale UE – nu este decât o simplă victimă a acestui gigant financiar cu active de peste 900.000 mld. dolari. Teoria este cu atât mai seducătoare cu cât în cazul Greciei Goldman Sachs a avut o implicare directă. Presa internaţională a dezvăluit încă de anul trecut că Goldman Sachs a ajutat în mod sistematic guvernul Greciei să cosmetizeze statisticile reale legate de datoria suverană cumulată între 1998 şi 2009, prin intermediul unor instrumente financiare sofisticate numite CDS (Credit Default Swap). De fapt, crede Paschalis, aceste instrumente financiare sunt foarte toxice pentru că permit speculatorilor să câştige foarte mulţi bani din intrarea în faliment a unor state. Simplificând, CDS‑ul este ca un fel de asigurare de viaţă pentru state: creditorii (în general bănci) primesc o asigurare dacă statele împrumutate intră în incapacitate de plată. Diferenţa faţă de poliţele de asigurare tradiţionale este că aceste CDS pot fi cumpărate de instituţii care nu au nici un interes direct în rambursarea creditului şi care pot câşiga foarte mulţi bani dacă creditul respectiv nu mai poate fi rambursat. Şi teoriile conspiraţiei merg până acolo încât spun că speculatorii pot chiar „ajuta“ statul îndatorat să intre în faliment. „Este ca şi cum tu ai da cuiva un măr care este otrăvit. Ştii sigur că cel care a luat mărul va muri şi te duci la cea mai apropiată casă de pariuri şi pariezi un milion de dolari că respectivul va muri“, descrie mai plastic Ioannis Paschalis impactul negativ al acestor instrumente perverse asupra economiilor mondiale. Athanase Dakas duce raţionamentul şi mai departe, spunând că adevărata cauză a problemelor lumii este sistemul capitalist, mai ales forma sa extremă din ultimii zece ani: neoliberalismul. „În capitalism, cel mai important este profitul, iar profitul distruge totul pentru că nu ţine cont nici de democraţie, nici de ideologie, de nimic“, spune omul de afaceri. Nu este întâmplător, crede el, că această criză a Europei a început în Grecia, locul de unde a luat fiinţă civilizaţia occidentală. Capitalismul şi‑a atins limitele şi este nevoie de un nou sistem de organizare economică şi socială.


O CHESTIUNE DE MENTALITATE. Dincolo de toate aceste filosofii, nimeni nu poate nega că Grecia are o serie de probleme cât se poate de concrete şi palpabile, cea mai importantă fiind evaziunea fiscală la scară largă. O recunosc şi interlocutorii MONEY EXPRESS. Aproximativ un sfert din economie nu plăteşte deloc taxe, potrivit unor estimări recente ale ministrului elen al Muncii. Salariile grecilor s‑au dublat în medie în ultimul deceniu, ceea ce nu se poate spune despre productivitatea muncii în această ţară. Iată o mostră: potrivit „The Economist“, în 2009, căile ferate greceşti au strâns doar 174 de milioane de euro din vânzarea de bilete de călătorie şi alte venituri. Au cheltuit în schimb 246 de milioane de euro cu salariile şi au pierdut în total 937 de milioane de euro. Explozia cheltuielilor publice a culminat cu organizarea Olimpiadei de la Atena din 2004. Yorgos Kossyvakis, om de afaceri grec şi fost funcţionar la Comisia Europeană timp de aproape 20 ani, bănuieşte că una din cauze este şi mentalitatea acestui popor. „Trebuie să o recunoaştem: grecii, ca şi românii, au o mentalitate balcanică. (...) În Grecia, familia are un rol foarte mare. Mulţi tineri nu muncesc şi preferă să stea cu părinţii până la vârstă înaintată. În Belgia, la 20 de ani pleacă de acasă să muncească. Aici şi religia are un rol...“, crede Kossyvakis, care îşi împarte timpul între Grecia, România şi Belgia, având investiţii importante pe bursele din cele trei ţări. Kossyvakis are o viziune optimistă legată de viitorul ţării sale. Grecia, spune el, va fi susţinută de Uniunea Europeană cu orice preţ, „chiar dacă va fie nevoie de 20 de ani de reforme“. „Vor fi reforme importante, se vor face privatizări masive“, spune el.


Cât despre scenariul ieşirii Greciei din zona euro, Kossyvakis nici nu vrea să audă. „Niciodată să nu spuneţi asta. Nu se poate să te întorci înapoi. În ziua de azi nu este de conceput pentru mine ca o ţară să iasă din zona euro“, afirmă categoric omul de afaceri. El crede că politicienii europeni „sunt mult prea deştepţi“ pentru a lăsa moneda euro să se piardă, deoarece asta ar însemna ca dolarul să devină din nou valuta‑vedetă a lumii. Un faliment al Greciei ar fi o catastrofă şi o umilinţă pentru Uniunea Europeană care în 1999 a lansat euro – cel mai ambiţios proiect al său şi un simbol al unităţii bătrânului continent. Kossyvakis este însă un european convins şi susţine că Uniunea Europeană va ieşi mai puternică din această încercare. „Trebuie să devenim mai europeni. Nu ne mai putem permite să cheltuim mai mulţi bani decât putem produce“, spune Kossyvakis despre conaţionalii săi.


Din păcate eforturile lor s‑ar putea să fie până la urmă inutile. Există voci avizate care spun că actuala criza grecească reflectă de fapt o slăbiciune inerentă zonei euro – o zonă monetară cu o rată a dobânzii făcută pe „mărime universală“ şi aplicată unui set de 17 economii extrem de diferite, fiecare cu propria politică fiscală.


Oameni de afaceri de alte naţiona­li­tăţi – şi deci mai puţin implicaţi emo­ţio­nal – cred că ieşirea Greciei din zona euro este inevitabilă. „Cred că grecii vor ieşi până la urmă din zona euro şi cu cât mai repede cu atât mai bine pentru ei“, spune Doru Lionăchescu, fondatorul casei de investiţii Capital Partners. Pe aceeaşi linie, omul de afaceri de origine israeliană Eli Davidai a comentat pentru MONEY EXPRESS că Grecia ar trebui să se întoarcă la drahmă cât mai repede. „Când a început totul acum doi ani, am spus că Grecia a intrat în zona euro pe baza unor statistici false şi că prin urmare ar trebui să se întoarcă la drahmă. Nu s‑a întâmplat acest lucru din motive politice. Acum, lucrurile s‑au agravat şi au de ales între întoarcerea la drahmă şi restructurarea datoriilor. Orice altceva înseamnă doar amânare“, a comentat Davidai. Pentru cât timp?


O dramă, mai multe scenarii


De mai bine de o lună au fost vehiculate mai toate scenariile posibile. Default, faliment controlat, restructurarea datoriei suverane, ştergerea unei părţi a datoriei sau chiar ieşirea din zona euro. Nici unul nu va fi uşor de digerat de poporul grec.

1 LEHMANESQUE. 
Declararea default‑ului statului grec (intrarea în incapacitate de plată) ar lovi din plin actori mari din sistemul bancar european – marii creditori fiind bănci franceze şi germane – şi implicit Banca Centrală Europeană (BCE). Însă cel mai mare pericol ar veni din aşa‑numitul „efect de contagiune“ (cum s‑a întâmplat după căderea băncii americane Lehman Brothers) care s‑ar răspândi asupra unor ţări ca Spania, Portugalia, Irlanda, Italia, chiar Belgia, care la fel au scăpat din mână datoria publică.


2 BAILOUT x 2.
 Scenariul de salvare al FMI, BCE şi CE, dirijat de la Berlin – încă 120 mld. euro, care se adaugă celor 110 mld. euro acordate anul trecut –, la pachet însă cu constrângeri bugetare draconice pentru Grecia ani buni de acum înainte. Un exemplu: reducerea deficitului în următorii trei ani de la 13% la doar 3%.3 ROSTOGOLIREA DATORIILOR. Sau prelungirea maturităţii împrumuturilor Greciei, din 3–5 ani să ajungă la 5–10 ani. Un plan care are însă nevoie de susţinerea creditorilor privaţi, reticenţi însă (unii) pentru că riscă să primească randamente mai mici decât cele promise iniţial. Fără o restructurare a datoriilor (considerată de unii investitori un default mascat), poate chiar o ştergere a unei părţi a datoriilor, şansele ca Grecia să reuşească să achite integral nota de plată de 340 mld. euro sunt aproape nule.


4 IEŞIREA DIN ZONA EURO. Chiar dacă nu există un mecanism prin care vreo ţară să poată ieşi din zona euro, sunt totuşi voci – inclusiv economistul Nouriel Roubini – care nu exclud ieşirea temporară (optimiştii) sau definitivă (radicalii) a Greciei.

Primul an de austeritate

În ultimul an, Grecia a trecut prin cea mai amplă consolidare fiscală realizată până acum de o ţară din zona euro. Principalele măsuri luate pentru a reduce deficitul bugetar cu 5 puncte procentuale:

>Salariile nominale din sectorul public au fost reduse cu 15%
>Pensiile au fost reduse cu 10%
>Numărul angajaţilor din sectorul public a fost redus cu 10%
>Cheltuielile militare şi operaţionale au fost reduse
>TVA a fost mărită cu 4 puncte procentuale
>Accizele au crescut cu 30%


Datoria odioasă

Criza datoriilor suverane din Grecia a readus în actualitate conceptul aşa‑numitei „datorii odioase“, elaborat în anii ’20 de economistul rus Alexander Sacks.

1 NELEGITIMĂ. Potrivit teoriei sale juridice, o datorie publică contractată fără a consulta cetăţenii şi în detrimentul intereselor lor de către un regim dictatorial, oligarhic sau incompetent de care profită personal anumite persoane fizice sau juridice nu e legitimă, prin urmare nu ar trebui plătită.

2 HAIRCUT PENTRU GRECIA. Teoria a fost deja invocată şi pentru uşurarea poverii financiare pe care Grecia o are de dus cel puţin în următoarea decadă. Şi în cazul Greciei s‑a sugerat organizarea unui audit internaţional – cum s‑a făcut în Ecuador şi Argentina, de pildă – pentru a stabili cât din datoria publică a Greciei este „odioasă“, iar suma respectivă să fie ştearsă.

3 PRECEDENTUL GERMAN. 
Într‑un interviu recent acordat publicaţiei germane „Der Spiegel“ pe tema situaţiei actuale din Grecia, istoricul economic german Albrecht Ritschl a ţinut să reamintească opiniei publice cel mai mare default al secolului al XX‑lea: cel al Germaniei, după cele două Războaie Mondiale, când SUA şi alte state au fost de acord cu un aşa‑numit „haircut“, prin care au fost reduse la jumătate datoriile de război ale Germaniei. A fost de departe o decizie care a înlesnit miracolul economic german de după.

4 PUŢINĂ ISTORIE. În urma Tratatului de la Versailles, s‑a stabilit că Germania şi aliaţii ei trebuie să plătească reparaţii de război ce echivalau cu 100.000 tone de aur pur, adică 785 mld. dolari, la nivelul lui 2011. Peste opt ani, în 1929, a fost ştearsă jumătate din datorie, iar când Hitler a ajuns la putere, plăţile, evident, au încetat (Germania plătise doar o optime din sumă). Ultimele tranşe din această datorie au fost achitate chiar în octombrie 2010, la 20 de ani de la reunificarea Germaniei.


Oglindă, oglinjoară, cine e cea mai expusă din zonă?

Potrivit presei internaţionale, circa 70% din datoria Greciei este deţinută de către instituţiile financiare din Franţa şi Germania.

1) FRANŢA. Cea mai mare expunere a Franţei vine pe filiera Credit Agricole (una dintre primele trei bănci franceze ca mărime) care deţine majoritar banca grecească Emporiki. Acest lucru face ca expunerea totală a Franţei să ajungă la 56,7 mld. dolari din care 15 mld. dolari sunt pe datoria suverană a Greciei.

2) GERMANIA. 
Are o expunere mai mare decât Franţa la datoria suverană a Greciei – deţine obligaţiuni elene în valoare de 22,6 mld. dolari –, dar e mai mică în sistemul bancar grec. Prin urmare, expunerea totală a Germaniei ajunge la 34 mld. dolari.

3) MAREA BRITANIE. 
Marea Britanie nefiind în zona euro, băncile ei au o expunere relativ mică la obligaţiunile elene – doar 3,4 mld. dolari. Însă călcâiul lui Ahile pentru Regatul Unit este Irlanda, unde expunerea pe sistemul bancar irlandez este de 188 mld. dolari.


Zeii noii lumi

În căutare de profituri tot mai consistente, marile grupuri de interese au transformat lumea într‑un „mall imens“ în care cumpără şi vând după bunul plac. Studiu de caz: din nou Grecia.

1 NEOLIBERALISM. Acum mai bine de un sfert de secol, capitalismul a început să scârţâie. Giganţii financiari ai lumii priveau îngrijoraţi cum rata profiturilor se tot subţiază. Drept urmare, elitele corporatiste s‑au gândit că nu ar fi rău să reînvie liberalismul economic care punea în centru iniţiativa privată, competiţia liberă, comerţul fără frontiere şi intervenţia minimă a statului. Cu tuşe ceva mai groase. În ultimul deceniu, neoliberalismul a câştigat şi mai mult teren odată cu globalizarea care a adus cu sine o mobilitate fără precedent a capitalului. Pe scurt, iată câteva principii neoliberale: supremaţia pieţei – libertate totală de mişcare a capitalului, bunurilor şi serviciilor; stat minimalist, pentru că o „piaţă liberă, nereglementată este cea mai bună cale pentru creştere economică“, reducerea cheltuielilor pentru servicii sociale (educaţie şi îngrijire medicală), dar nu şi a stimulentelor fiscale şi subvenţiilor acordate businessurilor, privatizarea masivă pentru o eficienţă cât mai mare etc. Potrivit organizaţiei CorpWatch, principalii promotori ai neoliberalismului sunt FMI, Banca Mondială şi, evident, marile corporaţii şi bănci ale lumii. Ei bine, şi dezastrul economic al Greciei sau chiar al altor ţări, precum Argentina – poate cel mai des invocat precedent de presa internaţională actuală –, este pus de unii pe seama politicilor neoliberale care au înlesnit ca miliarde de dolari să ajungă în buzunarele unor companii sau bănci internaţionale. În documentarul despre „genocidul social“ din Argentina – „Memoria del Saqueo“ („Memoria unui jaf“) realizat în 2004 de Fernando Solanas –, sunt puse la index bănci precum Citibank, Credit Suisse sau JP Morgan.

2 „DEBTOCRACY“. O teorie care probează poziţia de forţă pe care o are astăzi neoliberalismul în viaţa de zi cu zi este cea a supremaţiei creditelor, aşa‑numita „debtocracy“. Cel mai bun exemplu: criza subprimelor declanşată, în 2007, în SUA. Lecţia? Bunăstarea, cel puţin din ultimele două decenii, s‑a bazat pe o creştere economică artificială, speculativă; politicienii au „aruncat“ cu bani prin creşterea salariilor, pensiilor, ajutoarelor sociale, ceea ce a dus evident la o explozie a consumului. Nota de plată adevărată iese la iveală abia acum: mii de miliarde şi numărătoarea continuă. Revenind la Grecia, documentarul cu acelaşi nume a doi jurnalişti greci, Katerina Kitidi şi Aris Hatzistefanou, realizat din bani proprii şi din donaţii primite pe Internet, identifică principalele evenimente care au dus ţara în colaps. Verdictul celor doi autori este clar: în patru decenii, două partide, Noua Democraţie şi PASOK, aflat acum la putere), şi trei familii politice, plus o mână de afacerişti grei din businessul local, au complotat la falimentul de azi al Greciei. Soluţia sugerată: cele 200 de persoane care apar în documentar semnează o cerere pentru înfiinţarea unei comisii internaţionale de audit care să identifice sumele „nejustificate“ de interesul public, generate de acte de corupţie, dar care astăzi se regăsesc în imensa datorie publică pe care poporul grec trebuie să o plătească. Odată clarificat traseul banilor, Grecia ar fi îndreptăţită să refuze rambursarea respectivilor bani (vezi precedentul Ecuadorului şi Argentinei). În 2003, SUA, după ocuparea Irakului, au aplicat acest principiu pentru a şterge datoria acumulată de regimul Hussein către ţări precum Rusia sau Franţa. În documentar, sunt arătaţi cu degetul guvernanţii greci corupţi care au luat mită pentru a achiziţiona, pe baza unor împrumuturi, armament, avioane, fregate etc. de la companii din Franţa sau Germania.

3 O MÂNĂ DE AJUTOR. În preajma aderării Greciei la zona euro, Goldman Sachs a ajutat guvernul elen de atunci să împrumute miliarde, fără ştiinţa opiniei publice, pentru a întruni criteriile de deficit impuse de Uniunea Europeană (UE). Problema, divulga cotidianul american „New York Times“ într‑o investigaţie apărută în ediţia sa din aprilie 2010, a fost că în bilanţuri aceste împrumuturi au figurat nu ca împrumuturi, ci ca tranzacţii propriu‑zise. Acest lucru i‑a indus în eroare pe investitori şi pe legislatorii europeni în privinţa datoriilor reale ale ţării. De altfel, instrumentele financiare derivative (cunoscute sub denumirea de tranzacţii „swap“), puse la punct de GS, JP Morgan Chase şi alte bănci mari ale lumii (vezi criza subprimelor), le‑au permis politicienilor din Grecia, Italia şi, posibil, alte câteva ţări să mascheze împrumuturi de ordinul miliardelor de euro. Cum a funcţionat? Băncile i‑au dat cash guvernului de la Atena în schimbul cedării drepturilor, ani buni la rând, asupra veniturilor aeroporturilor, autostrăzilor şi Loteriei Naţionale. Mai simplu spus, aceste active au fost ipotecate de către guvernul elen. În replică, oficialii Goldman Sachs susţin că tranzacţiile de tip swap structurate de banca americană au jucat un rol minor în criza actuală a Greciei şi că oricum au fost făcute în conformitate cu legislaţia europeană.

4 ŞI PUŢINĂ CONSPIRAŢIE. Implicarea marilor bănci de pe Wall‑Street, în speţă Goldman Sachs, în criza grecească a fost pusă pe tapet de publicaţia germană „Der Spiegel“ şi, evident, de presa din Grecia. Coincidenţă sau nu, DSK nu mai conduce de mai bine de o lună FMI, după ce a fost arestat la New York, în urma unei acuzaţii de tentativă de viol. De aici până la teoria conspiraţiei şi cartea jurnalistului de origine belgiană Marc Roche, cu care diplomatul Ioannis Paschalis a şi venit la interviu, nu a fost decât un pas în discuţia cu antreprenorii greci. Deloc întâmplător, pentru că primul capitol al cărţii „La banque – comment Goldman Sachs dirige le monde“ („Banca – cum conduce Goldman Sachs lumea“) este dedicat Greciei. Pe scurt, jurnalistul care din 1997 a fost corespondentul „Le Monde“ pe lângă instituţiile financiare de la Londra intră în culisele aranjamentului financiar prin care banca de investiţii americană Goldman Sachs a ajutat Grecia să‑şi mascheze nivelul real al datoriei publice pentru a putea intra în zona euro (2001). A câştigat 300 mil. euro pentru a pune totul la punct, potrivit surselor apropiate tranzacţiei. O carte care înfurie şi îngrijorează, deopotrivă. Într‑un amplu interviu acordat pe 11 aprilie a.c. publicaţiei „Athens News“, cu prilejul lansării, la Atena, a traducerii în limba greacă a cărţii, Roche a ţinut totuşi să spună că nu doar banca americană este vinovată: principalii autori ai dramei greceşti sunt, deopotrivă, băncile locale, legislatorii şi, mai ales, fostele guverne elene.

5 SAVOIR FAIRE. Şi totuşi, care este „reţeta“ celor Goldman Sachs, banca despre care publicaţia franceză „Liberation“ spune că a mers mână în mână cu dezvoltarea economiei americane? Roche e cât se poate de clar. Unu: GS a ştiut să atragă cele mai strălucite minţi (specialişti în matematică, fizică etc.). Al doilea atu imens: dispune de o reţea imensă de politicieni care îi susţin activitatea financiară (apropo, nu se mai ocupă de mult de tradiţionalele fuziuni şi achiziţii, ci s‑a apucat de trading, transformându‑se într‑un „cazinou mondial“, în formularea lui Roche). Şi nu trebuie să îi mituiască. Îi angajează, atunci când se retrag din funcţiile publice. Evident, sunt oameni influenţi care au la rândul lor o reţea de conexiuni şi ştiu exact cum pot fi influenţate guvernele naţionale. Pe lângă atuul uman, banca dispune şi de active de 900.000 mld. dolari, mai mult decât suficient pentru a influenţa decisiv pieţele.


„Nu vor plăti niciodată!“

Doru Lionăchescu, fondatorul casei de investiţii Capital Partners, un foarte bun cunoscător al sistemului bancar grecesc, crede că singura soluţie este ieşirea Greciei din zona euro. Lionăchescu, întors recent dintr‑o vacanţă în Zakynthos, povesteşte că efectele crizei Greciei se văd la tot pasul.
Atmosfera din Grecia

>E interesant să treci de la interpretarea cifrelor care nu spun nimic la observaţiile asupra vieţii zilnice. La hotelul la care am fost cazaţi în Zakynthos aproape toţi angajaţii erau polonezi. Îi dăduseră afară pe greci şi angajaseră polonezi pe care îi plăteau cu salarii de două ori mai mici.

>Toate magazinele erau fie goale, fie aveau marfă de proastă calitate şi ieftină. Nu mai au credit comercial şi cumpără din China. E incredibil cum pot să arate centrele comerciale din oraşe.

>Vineri seara în centrul staţiunii Za­kynthos nu exista tavernă care să aibă mai mult de o masă sau două ocupate. Sistemul turistic e falit complet, mai ales că mulţi trăiesc din chestia asta. Preţurile au scăzut, dar nu suficient.

>În Grecia este un puternic sentiment antigerman. Ei dau vina pe nemţi că nu îi mai susţin şi sunt prea drastici cu ei (...) iar germanul simplu ştie că nu e bine venit acolo şi nu vrea să se mai ducă. Nu era nici un picior de neamţ în Zakynthos, erau ceva englezi şi nordici. Iar dacă nu mai ai acces la cea mai mare piaţă turistică a Europei, ai o mare problemă.

Posibilele soluţii pentru criză

>Schimbarea nu se va putea face decât în generaţii. Acum ei vor fi nevoiţi să reducă drastic nivelul de trai şi veniturile, cel putin cu 50%, dacă nu cu 80%.

>Cred că în final vor ieşi din zona euro, şi cu cât mai repede cu atât mai bine. Să rămâi în euro şi să faci o corecţie a nivelului de trai nu e posibil, nu poate nimeni să implementeze aşa ceva.

>Euro va rămâne o monedă a guvernelor responsabile. Eu n‑aş dramatiza. Problema e că nu există mecanisme de ieşire din zona euro. Uniunea a plecat de la premisa că toată lumea e serioasă.

>Dacă ies din zona euro, obţin acest efect (reducerea nivelului de trai – n.r.) prin inflaţie.Vor sărăci forţat prin inflaţie, pentru că altfel nu pot să redevină competititvi, ei au mari probleme de competitivitate, ca şi noi, românii: munca e scumpă, produc puţin, muncesc puţin. Inflaţia e o metodă mai perfidă şi pe care omul simplu nu o înţelege.
Pierderea autonomiei

>O variantă la fel de dureroasă e să renunţe complet la suveranitatea fiscală, dar pentru asta trebuie o rezoluţie la nivelul Uniunii Europene. UE să fie ca o ţară, iar ţările să fie ca nişte judeţe, dar câtă lume va accepta asta?

>Nu vor mai avea autonomie fiscală, asta e marea miză, e posibil să vedem dispariţia conceptului de suveranitate fiscală şi se creează un precedent. Dacă nu‑ţi plăteşti ratele la bancă, banca nu‑ţi pune poprire pe cont? Dacă se poate face în cazul unui individ, de ce să nu se poată face şi în cazul unei ţări?

>O chestie de genul ăsta va fi foarte greu de trecut prin Parlament, se poate lăsa cu curte marţială, dacă se schimbă regimul politic şi legislaţia. Nu ştii cine câştigă alegerile, iese vreun naţionalist şi îi pune la zid pe cei care au „vândut ţara“. Lucrurile iau o tentă foarte complicată, mai bine ar ieşi din zona euro, cât mai repede.
Consecinţe

>Cele mai expuse sunt băncile franceze şi germane, dar dacă te uiţi la cifre, sunt vreo 70 de miliarde de euro pe ambele ţări, nu e ceva de speriat. Eu mai degrabă suspectez că e un foarte mare lobby al băncilor şi al fondurilor de investiţii la politicieni.

>Dacă ei ies din zona euro, va fi un euro mai puternic şi asta e şi logica economică: dacă tu ai o comunitate în care unii sunt slabi şi îi dai afară, ceea ce rămâne nu e mai bun?

>Eu nu cred că se va produce contagiune. Poate va ieşi şi Portugalia şi euro va rămâne ceea ce s‑a dorit de la început, moneda unui club de gentlemeni.

>Nu dispar ţări, dar pentru mine un dezastru personal este dacă o generaţie care intră acum pe piaţa muncii nu are de lucru, e un dezastru dacă un om care câştiga 1.000 de euro va câştiga în următorii mulţi ani doar 500 de euro. Un om care putea să‑şi ia casă şi maşină pe credit şi acum abia are bani de la o lună la alta. Dacă India şi China vor ajunge să conducă lumea, iar noi abia ne plătim datoriile, asta e un dezastru.
>În România, cred că majoritatea băncilor elene pierd bani. Nu s‑au restructurat, nici unul din ei n‑a folosit criza ca să se restructureze, ei sunt tot graşi şi frumoşi, cu zeci de sucursale şi zeci de mii de oameni. Băncile elene vor să vândă subsidiarele din Europa Centrală şi de Est.

sursa :

http://theworld-we-live-in.blogspot.com/2011/07/elenii-grecia-este-victima-unei.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FiqtY+%28Lumea+in+care+traim%29Carburanţii - Criză sau ficţiune ?

Sursa :

http://antiiluzii.blogspot.com/2011/07/carburantii-criza-sau-fictiune.htmlProiectul Blue Beam

Prin Serge Monast
http://educate-yourself.org/cn/projectbluebeam25jul05.shtml
publicate iniţial 1994
Serge Monast[Nota: Serge Monast [1945 - 05 decembrie 1996] şi un alt jurnalist, ambii au fost cercetarea Proiectului Blue Beam, au murit de "infarct miocardic in cateva saptamani unul de celălalt, deşi nu a avut o istorie de boli de inima. Serge a fost in Canada. Jurnalistul canadian a fost vizitarea alte Irlanda. Înainte de moartea sa, guvernul canadian a rapit fiica lui Serge într-o încercare să-l descurajeze de la continuarea cercetărilor sale în Proiectul Blue Beam. fiica lui nu a fost niciodată returnate . Pseudo-inima atacuri sunt una dintre metodele de presupusa moarte induse de către Proiectul Blue Beam.]
[Update de la Ken Adachi: 17 februarie 2009 : Sunt doar begininng acum înţelegem pe deplin suflarea întregul contribuţiilor Serge Monast la umanitate şi curaj unbelieveable a demonstrat în vine cu aceste revelatii incredibile, care au fost secret sau anonim dat la el de către politicieni smerit, oameni militare, de informaţii sau persoane care aveau încă o conştiinţă şi un sentiment de umanitate.
O piesă de companie necesare pentru acest articol este un discurs uimitor de exacte profetic prezentat de Serge în 1994 pentru a Presei Libere canadian Quebec, Canada. Plannned NASA / Iluminatilor script-ul care Serge dezvăluit în care vorbesc 1994 ar putea fi luate direct de la Ştirile titlu de astăzi. Transcrierea de care vorbesc se gaseste aici: http://educate-yourself.org/cn/sergemonast1994transcript.shtml
(Cca. decembrie 1996)
de la: http://www.despatch.cth.com.au/Despatch/vol91_Concern.html Un membru al structurii noastre de responsabilitate, Dorothy Dart, rapoarte care un detectiv canadian în globalism New Age, SERGE MONAST, a murit de inima " atac "Acest om a expus fidel Noua Ordine Mondiala pentru ultimul deceniu.. Copiii lui au fost educat la domiciliu, astfel încât autorităţile au luat fiica său de opt ani distanţă, apoi fiul său şapte ani a fost luată, după cum au spus părinţii au abuzat de ei emotional prin oprirea copiii merg la o şcoală de stat. Tatăl a fost apoi arestat, şi s pent noaptea în închisoare . A doua zi , la domiciliu, el a avut un "atac de cord." El a fost 46 de ani . Acest om curajos a lăsat o soţie, care are acum nici o familie. Rugaţi-vă ca ea poate obţine cei mici ei înapoi. Sursa nostru a spus că cercetătorul canadian, Serge Monast, scria ea în Australia nu cu mult timp în urmă, spunând că a fost ameninţat de mai multe ori, şi nu cu excepţia pentru a supravieţui.

]

NASA Proiectul Blue Beam
de Serge Monast (1994)
Infam NASA [National Aeronautica si Spatiu Administraţie] Proiectul Blue Beam are patru etape diferite , în vederea punerii în aplicare a religiei eră nouă, cu Antihrist de la capul ei. Trebuie să ne amintim că religia New Age este fundamentul pentru foarte guvern noua lume , fără de care religie dictatura a noii ordini mondiale este complet imposibil. Voi repeta că: Fără o credinţă universală în religia New Age, succesul noii ordini mondiale va fi imposibil! De aceea Proiectul Blue Beam este atat de important pentru ei, dar a fost atât de bine ascunse până acum.
Cutremurele tehnice & Hoaxed "Descoperiri"
Primul pas in Proiectul Blue Beam NASA se referă la defalcarea [re-evaluare] a tuturor cunostintelor arheologice. Se ocupa cu set-up, cu cutremurele artificial create la anumite locaţii exacte de pe planeta, de presupus noi descoperiri care vor explica în cele din urmă a tuturor oamenilor "eroarea" a tuturor doctrinelor religioase fundamentale. Falsificarea de aceste informaţii vor fi folosite pentru a face toate naţiunile cred că doctrinele lor religioase au fost greşit înţelese de secole şi interpretat în mod greşit. Preparate psihologica pentru acest prim pas au fost deja puse în aplicare cu filmul, '2001: A Space Odyssey, "seria StarTrek, şi" Ziua Independenţei "; toate de care se ocupa cu invazii din spatiu si venirea împreună a tuturor naţiunilor să respingă invadatori. Filmele trecut, "Jurrassic Park," se ocupă cu teoriile evoluţiei, şi susţin cuvintele lui Dumnezeu sunt minciuni. http://i.am/jah/evolut.htm

Hoaxed "Descoperiri"
Ceea ce este important să înţelegem în primul pas este ca aceste cutremure se vor lovi în diferite părţi ale lumii în care învăţăturile ştiinţifice şi arheologice au indicat că mistere magice au fost îngropaţi. Prin intermediul acestor tipuri de cutremure, va fi posibil pentru oamenii de stiinta sa redescopere acele mistere magice, care va fi folosit pentru a discredita toate doctrinele religioase fundamentale. Acesta este primul preparat pentru planul pentru omenire, deoarece ceea ce doresc să faceţi este să distrugă toate credinţele de creştini şi musulmani de pe planetă . Pentru a face acest lucru, au nevoie de unele false "dovezi" din trecut de departe , care se va dovedi tuturor natiunilor ca religiile lor au fost interpretate greşit şi înţeleasă greşit.
Afişare spaţiu Big in the Skydoilea pas in Blue Beam NASA proiectul implică o "arată spaţiu", un gigantic cu trei-dimensional holograme optice şi sunete, proiecţie laser de mai multe imagini holografice in diferite parti ale lumii, fiecare primind o imagine diferita în conformitate cu predominanta regionale credinţei religioase naţionale. Acest nou vocea "lui Dumnezeu" va fi vorbirea în toate limbile. În scopul de a înţelege că, trebuie să studiu de cercetare diverse servicii secrete ", făcut în ultimii 25 de ani. Anii sovietice au perfectionat un computer avansat, chiar le-a exportat, şi ia hrănit cu minutul fizio-psihologic datele pe baza studiilor lor cu privire la componenţa anatomie şi electromecanică a corpului uman, precum şi studii privind proprietăţile electrice, chimice şi biologice ale creierul uman. Aceste computere au fost hrănite, precum şi, cu limbile de toate culturile umane şi semnificaţia lor. Dialecte din toate culturile au fost introduse în calculatoarele de la transmisii prin satelit. Sovieticii au început să se hrănească computerele cu programe obiective, precum cele ale noului Mesia. De asemenea, se pare că sovieticii - oamenii noii ordini mondiale - au recurs la metode de sinucidere cu societatea umană prin alocarea de lungimi de undă electronică pentru fiecare persoană şi fiecare societate şi cultură pentru a induce gânduri de suicid în cazul în care persoana nu este conformă cu dictează de noua ordine mondiala. Exista doua aspecte diferite ale în două etape.

Primul este "arată spaţiu . " În cazul în care se arată spaţiul provin de la? Arată spaţiu, imagini holografice vor fi utilizate într-o simulare a sfârşitului în care toate naţiunile va fi indicat scene, care va fi împlinirea a ceea ce doresc să verifice profeţiile şi evenimentele adversar. Acestea vor fi proiectate din sateliti spre stratul de sodiu, aproximativ 60 de mile deasupra pământului. Vedem teste de fiecare dată într-un timp, dar ele sunt numite OZN-uri şi "farfurii zburatoare" observarea. Rezultatul acestor evenimente organizate în mod deliberat va fi de a arăta lumii "Hristos, denumită în continuare" noul noul Mesia, Matraia (Maitreya), pentru punerea în aplicare imediată a religiei lumii noi. adevărului va fi suficientă foisted pe o lume nesuspiciosi sa le cârlig în minciună . "Chiar si cei mai invatati vor fi înşelaţi."Proiectul a perfectionat abilitatea de unele dispozitiv [denumit în continuare "grinzi tractor" de ufologi]. pentru a ridica un numar enorm de oameni , ca într-o răpire , şi amestecati întregul grup într-o ţară nu-nu , a se vedea încercările de acest dispozitiv în răpirea omului de către cei griuri misterioase mici extraterestrii, care smulge oamenii din paturile lor şi prin ferestre în aşteptare "nave mama. " Rezistenţa calculate la noua religie universala, la noul Mesia şi războaiele decurg sfânt va duce la pierderea de vieţi omeneşti pe o scară de imaginat niciodată înainte de toate, în al istoriei umane.
The Proiectul Blue Beam va pretinde ca este implinirea universala a tuturor profetiilor din trecut , ca un eveniment major ce a avut loc acum 2000 de ani. În principiu, acesta va face uz de cer ca un ecran de film (pe stratul de sodiu, la aproximativ 60 km) ca spatiu pe bază de laser-generatoare de sateliţi proiecta imagini simultane in cele patru colturi ale planetei în fiecare limbă şi dialect în conformitate cu regiune . Se ocupa cu aspectul religios al Noii Ordini Mondiale şi este înşelăciune şi de seducţie pe o scară masivă. Computerele vor coordona satelitii şi software-ul deja în vigoare vor rula arată cerul. Imagini holografice se bazeaza pe semnale aproape identice combină pentru a produce o imagine sau holograma cu perspectivă profundă, care se aplică în mod egal acustice ELF, VLF si LF valuri şi fenomenele optice. Mai precis, spectacolul va consta din mai multe imagini holografice in diferite parti ale lumii, fiecare primind o imagine diferita in functie de religie naţionale specifice, regionale. Nu este o zonă unică va fi exclusă. Cu animaţie pe computer şi sunete care apar pentru a emana din adâncul spatiului, uimit adepţii înfocaţi ai Diferitele crezuri va mărturia lor mesia propria sa întors în realitate realist convingătoare . Apoi proiecţiile lui Iisus, Mohamed, Buddha, Krishna, etc, vor fuziona într-un singur după explicaţii corectă a tainelor şi revelaţiile vor au fost dezvăluite. Acest singur Dumnezeu va fi, în fapt, să fie Antihristul, care va explica faptul că scripturile au fost greşit înţelese diferitele şi interpretat în mod greşit, şi că religiile vechi sunt responsabile pentru frate întoarce împotriva fratelui, şi naţiunii împotriva altui neam, prin urmare vechile religii trebuie să fie eliminate pentru a face loc pentru religie nouă eră nouă lume, reprezentand un zeu Antihrist văd în faţa lor. Desigur, acest superb organizat falsificare va duce la dezordine dizolvat sociale şi religioase pe o scară mare, fiecare naţiune da vina pe celălalt pentru înşelăciune, setarea pierde milioane de fanatici religioşi programate prin posesie demonica pe o scară de asistat niciodată înainte. În plus, acest eveniment va avea loc într-un moment de profundă anarhiei politice în toată lumea şi a tumultului general, create de unii catastrofă în toată lumea . Organizaţiei Naţiunilor Unite, chiar şi acum planuri de a utiliza "Song of Joy" Beethovan ca imn pentru introducerea de religia New Age mondial. Daca punem acest spectacol spaţiu, în paralel cu programul de Star Wars obtinem asta: combinatie de radiatii electromagnetice si hipnoza, care au fost, de asemenea, obiectul de cercetare intensivă. În 1974, de, exemplu, cercetător Shapits GF, a spus una dintre propunerile de cercetare care, "... în această anchetă se va fi indicat că cuvintele rostite de hipnoza poate fi, de asemenea, convertite de către energia electromagnetică în mod direct şi la o parte subconstientul a creierului uman fără a utiliza orice dispozitiv mecanic pentru a primi sau transcording mesajul, şi fără ca persoana expusă la astfel de influenţă având o şansă de a controla informaţiile de intrare in mod constient. Se poate fi de aşteptat ca comportamentul raţionalizat va fi considerat a fi fost scos din propria lor voinţă ". Oricine de instrumentare aşa-numitele "channeling" fenomene chiar acum ar fi înţelept să ia acest domeniu de cercetare în considerare . Acesta va fi remarcat faptul că cei care cred că ei înşişi ca "mediumi" a escaladat rapid, deoarece acest tip de cercetare a fost efectuat. Este straniu cum mesajele acestora sunt similare, în ciuda pe care entitatea le pretind a fi sursa lor de îndrumare divină. Aceasta ar sugera orice persoană fizică în considerare credibilitatea informaţiilor ar trebui să fie canalizate cerinţe şi evalua critic în cazul în care mesajul pe care le primesc provin, şi în cazul în care mesajele sunt în mod special benefice pentru noua ordine mondiala.Ziarul Sydney Morning a publicat un articol de pe douăzeci şi unu martie 1983 care a anunţat că sovieticii au invadat mintea umana, articolul a fost prezentat la editorul de străine de către doctorul Nathan Abnuengy , profesor asistent la Facultatea de Agricultură din Asia. Merită citat articol la lungime, chiar dacă gramatica lui este un pic mai vechi. Acest articol se referă la sovieticilor, care a creat supercomputer am discutat mai devreme şi care este cu adevarat important, deoarece aceste tipuri de computere pot fi rulate prin intermediul sateliţilor şi prin spaţiu. Calculatoarele au fost hrănite cu toate limbile diferite şi semnificaţiile lor, dialectul de toate popoarele au fost hrăniţi la computerele cu programe obiective. Dar noi nu mai este vorba despre sovieticii, vorbim despreOrganizaţiei Naţiunilor Unite , creaturile de noua ordine mondiala, care se hranesc calculatoarele cu informaţiile necesare.
Editorul a coloanei în care articolul a apărut chiar şi afirmă că piesa făcute puncte prea importante pentru a ignora. Cred că este posibil ca persoanele care au creat această mega-minte-control-program ar putea vinde software-ul pentru o organizaţie, nu şi să fie conştienţi de faptul că clientul poate utiliza programul şi de a subjuga toate datele de omenire. Imaginaţi-vă cât de departe au avansat, deoarece acest articol a fost publicat!
Gandul artificiale şi comunicareAvansarea de tehnici ne propulsa spre al treilea pas in Proiectul Blue Beam, care merge împreună cu augmentată telepatice şi electronic comunicarea bidirecţională în cazul în care ELF, VLF si LF unde va ajunge la fiecare persoană din interiorul mintea lui sau a ei , fiecare dintre ele convingătoare că zeul lor este vorbindu-le din adâncul sufletului lor. Aceste raze de la sateliţi sunt alimentate din memoria computerelor care detin date despre fiecare om de pe pământ , şi limbile lor. Razele va interlace apoi cu gândirea lor naturale, pentru a forma ceea ce noi numim crezut difuze artificiale.
Acest tip de tehnologie merge în anii 1970, 1980, 1990 şi de cercetare în cazul în care creierul uman a fost comparat cu un computer. Informatiile sunt hrănite în, prelucrate, integrate şi apoi un răspuns este formulat şi a acţionat asupra. Controlorilor mintea manipulează informaţii în acelaşi mod un calculator pentru gramatică manipulează informaţii. În ianuarie 1991, la Universitatea din Arizona a găzduit o conferinţă intitulată, "Atelier de lucru NATO Avansate de Cercetare asupra fenomenelor actuale şi emergente şi sisteme Biomolecular." Ce înseamnă asta exact? Aceasta înseamnă aceasta: Ne referim la un document care a fost emis la conferinta, care iese în evidenţă pentru atitudinea faţă de diferitele sale de dezvoltare în discuţie la acea dată. Acesta a fost, de fapt, un protest si o avertizare catre oamenii de stiinta participanti cu privire la eventualele acte de abuz rezultatelor cercetării lor.
Constatarile lor, desigur, a declarat că Statele Unite a elaborat deja echipamentele de comunicaţii, care pot face un orb sa vada, un surd sa auda si un schiop sa mearga. Acesta poate sa scuti bolnavii de durere, fără a folosi medicamente sau interventii chirurgicale. Eu nu vorbesc despre science-fiction. Un om s-ar putea să folosească în toate facultăţile sale până la momentul morţii sale.Acest echipament de comunicare depinde de un mod cu totul nou de a privi creierul uman şi a sistemelor neuromuscular si impulsuri la frecvente foarte joase. Unele dintre aceste echipamente sunt deja operationale in cadrul Agenţia Centrală de Informaţii (CIA), şi de Biroul Federal de Investigatii (FBI ). Acesta nu vor fi niciodată folosite pentru a face un orb sa vada, un surd sa auda si un schiop sa mearga, deoarece este element central al agendei politice interne şi politica externă a lui George Bush şi-marionetă de masterat de noua ordine mondiala. Pe plan intern, noul echipament de comunicare este utilizat pentru a tortura si omora persoane care se potrivesc profile de imaginat pentru a putea ecran o populaţie de teroristi; de tortură şi omor cetăţenilor care aparţin unor organizaţii care promovează toleranţa şi pace şi dezvoltare în America Centrală, pentru a tortura si omora cetatenii care aparţin unor organizaţii care se opun dezvoltării şi utilizării de arme nucleare, şi să creeze o rasa de sclavi robotizati cult, sau ceea ce este popular numit "manciurian candidaţilor." Extern, experimentele au loc pe ostatici deţinute de către Statele Unite şi Canada, Marea Britanie, Australia, Germania, Finlanda şi Franţa. În plus, a existat o serie bizara de sinucideri in randul oamenilor de stiinta britanici de calculator, toate dintre care unele au avut legătură cu Marina Statelor Unite.

Ce este posibil să se solicite înainte de o astfel de psihologie a terorii este aceasta: orice ar fi guvernul, corporatia sau psihiatrul, vor promova voit astfel de groaza astazi? Răspunsul este destul de evident, "Da."
Agentiile guvernamentale si corporatiile care lucreaza cu ei spre o nouă ordine a lumii sunt pregatiti sa promoveze orice lucru care îi va ajuta să atingă obiectivul lor de control social total. În ceea ce priveşte întrebarea de ce: Pentru un singur lucru, dacă îngrozi publice şi să le facă se tem pentru siguranţa lor, ei vă va permite să pună în aplicare practică draconice de aplicare a legii, le dezarmeze şi să păstreze înregistrările extinse pe ele, şi numai ei au de spus vă că totul este pentru a te proteja, desigur. În al doilea rând, acesta promovează dezintegrarea actualelor forme democratice ale sistemelor politice, şi conduce societăţilor pentru a căuta metode alternative de ideologia politică. Desigur, alternativa a fost deja planificate . Acesta se numeşte Noua Ordine Mondială şi nu va avea siguranţa dumneavoastră sau interese la inimă. În ceea ce George Bush a spus: "Citeste-mi pe buze." Frica a fost folosita intotdeauna de catre elita, pentru a controla si subjuga masele.
O maxima mai veche, "dezbina si cucereste", este în curs de jucat pentru a limita la nivel mondial pentru a se asigura că toată lumea este speriată pentru siguranţa lor personală, şi de a fi suspecte de oricine altcineva. Aceasta, de asemenea, este de control al mintii. Pentru a merge mai departe în ceea ce priveşte noua tehnologie, care este la baza Proiectului Blue Beam, trebuie să ia în considerare această declaraţie de către psihologul James V. McConnell , care a fost publicat intr-un numar de 1970 Psychology Today . El a spus, "A sosit ziua in care putem combina privarea senzoriala cu medicamente si hipnoza, manipula in mod abil recompensa si pedeapsa, pentru a obtine controlul absolut asupra comportamentului unei persoane. Ar trebui să fie posibil atunci sa realizam un tip foarte repede si foarte eficient de spălare a creierului pozitive, care ne-ar permite sa facem schimbari dramatice in comportamentul unei persoane şi de personalitate. "
Acum, cand am vorbit inainte despre acest tip de raze şi comunicare telepatica si electronic majorat, tipul de raze care sunt alimentate din memoria computerelor care stochează date masive despre om, limbajul uman şi dialecte, şi am spus că oamenii vor fi atins din interiorul, ceea ce face fiecare persoană să creadă că Dumnezeu este propria sa vorbesc direct din interiorul suflet propria lui sau a ei, ne referim la acest tip de tehnologie şi acest tip de gândire care a fost psiholog aceeaşi îmbrăţişau, care este: ar trebui să fie instruiţi de la naştere pe care ar trebui sa facem tot ceea ce societatea vrea ca noi să facă, mai degrabă decât ceea ce vrem să facem pentru noi înşine, că, deoarece ei au tehnologia pentru a face acest lucru, nimeni nu ar trebui să fie acum permis să aibă o personalitate individuală . Această declaraţie şi aceste idei sunt importante, deoarece aceasta este învăţătura de bază a Organizaţiei Naţiunilor Unite faptul că nimeni nu deţine lui sau a ei personalitate proprie . Şi faptul că psihologul aceeaşi susţine că nimeni nu are nici o spun aşa-cu privire la tipul de personalitate care le achiziţionează şi nu există nici un motiv să creadă că au dreptul de a refuza să dobândească o nouă personalitate, dacă personalitatea ta veche este considerată "antisocial".
Ceea ce este important în această declaraţie este faptul că noua ordine mondiala va fi instituit asupra sistemului actual, ceea ce înseamnă că vechiul mod de gandire si de comportament si religie vor fi luate în considerare modul în "vechea" şi incorect de a gândi şi că acestea se pot schimba la unul din lagărele de eradicare a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru a vă asigura că nimeni cu acest "antisocial" comportament vor fi eliminate rapid, astfel încât alte persoane modificat va fi în măsură să îndeplinească nevoile şi ordinea de zi a noii ordini mondiale, fără a fi distras de adevărul .
Ar putea fi aceasta cea mai mare proiect de control al minţii vreodată? 

De la NASA Blue Beam Project este directiva prim pentru a controla noua ordine mondiala este absolut asupra populaţiilor din întregul pământ. Va sugerez sa investigheze cu atentie aceste informatii inainte de a respins-o ca nebunie fanatic. Dacă vom merge mai departe în diferite rapoarte le-am prezentat, constatăm că operaţiunile de control al mintii si tehnologie include un transmiţător care difuzează la aceeaşi frecvenţă ca om nervos-sistem , care transmiţătorul este fabricat de Loral Electro-Sistem optic în Pasadena, California. Loral, un antreprenor de apărare majoră, a efectuat în prealabil de cercetare privind armele îndreptate energie pentru Lt. Generalul Leonard Perez a US Air Force, care a fost căutarea pentru o armă care ar putea implant mesajele în mintea inamicului in timp ce îndeamnă trupele sale proprii privind faptele de vitejie supraomenească! Aparatul are radiaţii electromagnetice ale căror frecvenţe gigahertzi [ microunde ] impulsuri de la frecvenţe extrem de joase (ELF). Este folosit pentru a tortura oameni atat fizic cat si mental de la distanţă.
Arme de acest tip se crede ca au fost folosite impotriva unei femei britanice care protesta împotriva prezenţei americane de rachete de croazieră la Greenham Airbase comună în timpul anilor 1970.Această armă poate fi folosit pentru a induce privarea senzoriala totale de radiodifuziune semnalelor in nervul auditiv la o putere mare, astfel încât aceasta blochează capacitatea individului de a se auzi cred!
Procesul de angajaţi de tehnologie ELF sunt descrise în diverse publicaţii Departamentul american al Apararii, inclusiv unul intitulat, "spectrul electromagnetic şi Conflictelor intensitate mica,"de capitanul Paul E. Tyler , Comandant Medical, US Navy, care este inclus într-o colecţie intitulată ", Conflict intensitate redusă şi Edictul Tehnologia modernă , ​​"de Lt. Col David G. Dean , USAF. Lucrarea a fost livrate în 1984 şi de colectare a publicat 1986 de catre Air University Press, Maxwell Airforce Base, Alabama. Un alt dispozitiv cu microunde impuls poate oferi semnale sonore direct de la un individ în timp ce restul de nedetectabila la oricine altcineva. Tehnologia este foarte simpla si poate fi construit folosind un pistol radar de poliţie obişnuite. Fascicul de microunde generate de dispozitiv este modulat la frecvente audio şi poate transmite mesaje direct in creier. Acum, aici ajungem la Proiectul Blue Beam. Difuzării de subliminale comunicare în ambele sensuri şi imagini din adâncurile spaţiului corespund în mod direct la acest tip de tehnologie.
În cartea sa, " Organismul electric ", nominalizat la premiul Nobel Dr. Robert O. Becker descrie o serie de experimente efectuate la inceputul anilor 1960 de către Allen Frie în cazul în care acest fenomen a fost demonstrat, precum şi experimentele efectuate mai târziu, în 1973, la Walter Reed Army Institutul de Cercetare de către dr. Joseph C. Sharp, care a suferit personal teste, în care sa dovedit a putut auzi şi înţelege mesajele livrate să-l într-un ecou fără camera de izolare printr-o audiogramă cu microunde impulsuri, care este un analog de ​​vibratii ale sunetului cuvântului de grinzi în creierul lui. Becker, apoi trece pe la stat, " Un astfel de dispozitiv are o aplicabilitate evident pentru acţiunile sub acoperire concepute pentru a conduce o ţintă nebun cu voci necunoscute sau livra instrucţiuni nedetectabile la un asasin programat . "
Acum seama atunci când vom auzi această voce din lume, noul Mesia, care ar trebui să vorbim de spatiu pentru toate normali (?) Oamenii de pe pământ care ar putea să dea instrucţiuni fanatici şi fanatici religioşi, ne-ar vedea isterie şi haos sociale pe o scară niciodată văzut înainte de pe această planetă. Nr forţele de poliţie din lume, chiar şi ca un front combinate, ar putea aborda cu tulburare care va urma! O carte intitulată 1978, " Efectul microunde auditive şi de aplicare ", de James C. Lynn descrie modul în care vocile sonore pot fi transmise direct în creier . Aceasta tehnologie ar putea permite, de fapt pe orbi să vadă şi surzi să audă. În schimb, acesta a fost transformat intr-o arma pentru a subjuga lumea. Allen Frie, de asemenea, rapoartele pe care el ar putea accelera, incetini sau a opri inima de broaste izolate, prin sincronizarea rata de impulsuri de un fascicul de microunde cu inima in sine. Potrivit Dr. Robert Becker, rezultate similare au fost obţinute folosind broaste vii, ceea ce arată că este punct de vedere tehnic pentru a produce atacuri de cord cu raze proiectate sa penetreze pieptul omului.

[Nota editorului: Atât autorul acestui raport şi colegul său a murit de zile de atacuri de inima ", numai în afară. Trebuie sa mentionez, de asemenea, ca Dr. Becker nu participă la o astfel de cercetare.]
Acesta a fost demonstrat faptul că sa concentrat ultra înaltă frecvenţă UHF electromagnetice grinzi de energie poate fi folosit pentru a induce agitaţie considerabilă şi activitatea musculară sau induce slăbiciune musculară şi letargie. Microundele pot fi, de asemenea, folosite pentru a arde pielea omului şi de ajutor efectul de droguri, bacterii si otravuri sau afectează funcţia intregului creier. Aceste efecte au fost dezvăluit pe larg de către CIA în 21 septembrie 1977, în depunerea mărturiei în faţa Subcomisiei pentru Sănătate şi Cercetare Ştiinţifică. Dr. Sidney Gottlieb care a regizat programul MK-Ultra la acea vreme a fost obligat pentru a discuta domeniul de aplicare al cercetării CIA de a găsi tehnici de activare a organismului uman prin mijloace electronice la distanţă. Deci, acest lucru este ceva care exista, chiar acum, care a fost urmărit la cel mai înalt nivel sale, care pot fi folosite din spaţiu pentru a ajunge la orice persoana, oriunde pe faţa pământului.
Dacă vom merge mai adânc în procesul de control al mintii asupra oamenilor aflăm că echipamentul şi tehnologia au fost utilizate pentru a influenţa politica într-un mod mult mai direct. Michael Dukakis, candidatul democrat care rulează împotriva lui George Bush în alegerile din 1988 a fost orientată cu tehnologie cu microunde pentru a împiedica său de performanţă publice vorbind odată ce sondajele de opinie publică a arătat el a reprezentat o ameninţare serioasă pentru perspectivele electorale a lui Bush. De asemenea, el susţine că echipamentul a fost folosit împotriva Kitty Dukakis şi a condus-o la un pas de sinucidere. În lumea Disneyland de politica SUA, un candidat la preşedinţie cu probleme, cum ar fi acestea, ar pierde în mod evident cursa lor la Casa Albă. În ediţia decembrie 1980 al US Army Journal, numit opinie Militar, o coloană de locotenent Col John B. Alexandru , intitulat, " Battlefield New mintală: Beam Me Up, Spock , "oferă o perspectivă mai mult în capacităţile tehnice la dispoziţia Comptroller. El scrie:
"Câteva exemple vor demonstra zone în care progresele au fost făcute transferul de energie de la un organism la altul, capacitatea de a vindeca. sau determina boală care urmează să fie transmise pe o distanţă, inducând boala sau moartea de la nici o cauza aparenta ; modificarea comportamentului telepatic care include abilitatea de a induce stari hipnotice pana la o distanta de 1000 km au fost raportate.
Utilizarea de hipnoza telepatica detine, de asemenea, un mare potenţial. Aceasta capacitate ar putea permite agentilor sa fie profund plantate cu fara cunostinte de programare conştientă lor. În ceea ce priveşte filmul, viaţa manciuriană candidate, şi nu necesită nici un apel telefonic. "Alte minte-la-minte tehnicile de inducţie sunt luate în considerare. Dacă perfecţionat această capacitate ar putea permite transferul direct al gândirii prin telepatie de la o minte sau grup de minti la un public ţintă selectaţi.Factor unic este faptul că destinatarul nu va fi conştienţi de faptul că gând a fost implantat la o sursă externă. El sau ea va crede gândurile sunt originale. "
Acest lucru este exact ceea ce ne-au vorbit despre.
Al treilea pas în Blue Beam NASA Proiectul se numeste Electronic telepatica comunicarea bidirectionala . Articol Lt. col Alexandru Ioan continuă:
"Dacă este posibil pentru a alimenta crezut artificiale în domeniul multigenic prin satelit, controlul mintii a intregii planete este acum posibil. rezistenţei Un individ e numai că ar fi la întrebarea în mod constant motivatia din spatele gândurilor lor şi nu acţionează asupra gândurilor pe care le consideră să fie în afara graniţelor propriei lor ideologice, religioase şi morale. "
Încă o dată, dar este înţelept să ia în considerare modul în care televiziunea, campanii publicitare, modern de învăţământ şi diverse tipuri de presiuni sociale sunt folosite pentru a manipula aceste limite. Acesta a fost raportat de catre Lt. Col. Alexander, care a spus, în rezumat al articolului lui opinie militare,
"Informaţii cu privire la aceste tipuri de tehnologii prezentate aici ar putea fi considerat de unii a fi ridicol, deoarece nu sunt conforme cu punctul lor de vedere asupra realităţii. Dar unii oameni inca mai cred ca Pamantul este plat. "
Acum, acest lucru înseamnă o mulţime, pentru că dacă oamenii nu cred că acest tip de tehnologie este posibil, sau că este science fiction, acei oameni s-au pus în pericol mare, pentru că în noaptea atunci când aceste mii de stele vor straluci din spatiu, in timpul noapte când noul Mesia va fi prezentat lumii, ei nu vor fi pregătite şi nu va avea timp să se pregătească să se salveze împotriva acestui tip de tehnologie. Ei nu cred şi ei nu vor avea timp să se pregătească. (Aceasta este exact ceea ce se întâmplă cu oamenii care sunt convinşi de Satan să creadă că el nu există, astfel încât acestea nu au nici o apărare împotriva lui -.. JAH)

Manifestarile universal Supernatural prin Electronice patrulea pas se referă la manifestarea universal supranatural cu mijloace electronice. Aceasta conţine trei orientări diferite.
Una este de a face omenirea creadă că un străin (off-lume) invazie este pe cale să apară la fiecare oras important de pe pământ, în scopul de a provoca fiecărei naţiuni majore de a utiliza armele sale nucleare, în scopul de a lovi inapoi. În acest fel, al Organizaţiei Naţiunilor Unite Curtea va solicita ca toate acele naţiuni care a lansat de arme nucleare pentru a dezarma în cazul în care invazia este dovedit a fi fost false. Şi cum va Naţiunilor Unite ştiu că invazia a fost fals? Ei vor avea o organizat, desigur.
Al doilea este de a face Creştinii cred că Răpirea va avea loc cu intervenţia divină presupus a unui străin (off-lumii) civilizaţiei vine de salvare a pamantenilor de la un demon sălbatic şi fără milă. Scopul său va fi de a dispune de toate opoziţie semnificativă la punerea în aplicare a Noii Ordini Mondiale într-un singur accident vascular cerebral majore , de fapt, la câteva ore de la începutul show-cer!
Orientarea terţe în al patrulea pas este un amestec de forţe supranaturale şi electronice. The valuri utilizate la acea dată va permite "fortelor supranaturale" pentru a călători prin fibre optice, cabluri coaxiale (TV), linii electrice şi telefon, în scopul de a pătrunde în toată lumea, la o dată prin intermediul aparatelor majore. chips-uri integrate va fi deja în vigoare . Scopul acest lucru se ocupă cu fantomele la nivel mondial satanic proiectate în întreaga lume, în scopul de a împinge toate populaţiile la marginea de isterie şi de nebunie , să le înece într-un val de sinucidere, crimă şi tulburări psihologice permanente. După Noaptea de mii de stele , populaţiile în toată lumea va fi gata pentru noul Mesia pentru a restabili ordinea si pacea cu orice preţ , chiar cu preţul abdicării de libertate.
Eliminarea treptată Cash & Independenţă
Tehnicile folosite în al patrulea pas este exact aceeaşi folosită în trecut în URSS pentru a forta oamenii sa accepte comunismul. Aceeaşi tehnică va fi utilizat de către Organizaţia Naţiunilor Unite să pună în aplicare religie noua lume si noua ordine mondiala. O mulţime de oameni cer atunci când acest lucru se va întâmpla şi modul în care va realiza viziunile din timpul nopţii de o mie de Stele, si evenimentele care se vor indica zilele în care acesta va începe.

Conform rapoartelor multe le-am primit, credem că aceasta va începe cu un fel de dezastru economic la nivel mondial . Nu este un accident complet, dar suficient pentru a le permite să introducă un fel de în-între moneda înainte ca acestea să introducă în numerar electronică a acestora, pentru a înlocui toate tipurile de hârtie sau de bani de plastic. Moneda în-între vor fi utilizate pentru a forţa pe nimeni să-şi petreacă cu economii sau activa în numerar lor, deoarece ei înţeleg că oamenii care au bani şi nu sunt dependente de acestea, ar putea fi cei care vor monta foarte o insurecţie împotriva acestora. Dacă toată lumea este spart, nimeni nu poate finanţa un război de orice fel: moneda de hârtie va înceta să existe. Acesta este unul dintre primele semne. Dar pentru a pune în aplicare sistemul de bani electronici în toată lumea, toţi oamenii din lume care ar putea avea bani în viitor, va trebui să aibă o modalitate de a transfera bani pe cale electronică. Inainte de acest timp, toata lumea va avea petrecut, înainte de anul 2000, toate din bani lor, rezervele şi activele. Toată lumea trebuie să fie de 100% dependent de Consiliul pentru existenţa lor. Pentru a preveni orice fel de independenţă, Noua Ordine Mondială are deja implantat cipuri micro la animale sălbatice, păsări, peşte, etc De ce? Ei doresc să se asigure că cei care nu vor accepta Noua Ordine Mondială nu va fi capabil sa vaneze sau peşte în cazul în care orice în lume. În cazul în care încercaţi, acestea vor fi urmărite şi urmărite de către sateliţi, apoi vânaţi şi întemniţaţi sau ucişi .

Noua Ordine Mondiala se schimbă deja de legile tuturor naţiunilor pentru a face toată lumea depinde de un singur aliment si de aprovizionare vitamina. Ele se schimbă legi cu privire la religie şi tulburări psihice, în scopul de a identifica orice persoană care este potenţial ameninţă să NWO. Cei care sunt găsite defecte vor fi trimise la tabere de eradicare în cazul în care lor organe vor fi luate si vandute la cele mai înalte ofertanţi . Cei care nu sunt ucise definitiv va fi folosit ca sclavi sau utilizate în experimente medicale. Scopul unei dictaturi este de a controla oricine, de oriunde de pe planetă, fără milă şi fără excepţie. De aceea, noua tehnologie introduse pretutindeni este o tehnologie pentru controlul poporului. Tehnologia din anii 1940 şi 1950 a fost folosit pentru a ajuta oamenii au o viaţă mai uşoară şi mai productivă.
Noua tehnologie este proiectat şi construit pentru a urmări în jos şi de control al oamenilor de pretutindeni. Aceasta tehnologie este fabricat pentru un scop specific şi să refuze să vadă şi să recunoască în acest scop, care este de a subjuga populaţii întregi ale lumii, este de a nega apariţia lui Antihrist şi stabilirea noii religii ordine a lumii şi de guvern. Dacă nu puteţi vedea , dacă nu se poate învăţa , dacă nu poţi înţelege , atunci tu şi familia şi prietenii dvs. va ceda la incendiile de crematorii, care au fost construite în fiecare stat şi fiecare oras important de pe pământ , construit pentru a face faţă cu tine. Nimeni nu este în siguranţă într-un stat poliţienesc totalitar!
Serge Monast
-------------------------------------------------- ------------------------------
Legat
Obiectivele proiectului Blue Beam http://educate-yourself.org/cn/projectbluebeamintoandnworeview.shtml
Mai multe despre Proiectul Blue Beam
http://educate-yourself.org/cn/projectbluebeamrelatedA01feb99.shtml
Proiectul Blue Beam / British Israel Spălaţi Brain din Side islamice (05 iulie 2006)
http://educate-yourself.org/lte/islamicbrainwash05jul06.shtml
Coming "Oficial" Comunicarea Prezenţă Alien pe Pamant
http://educate-yourself.org/cn/fakedalieninvasion.shtml
Evoluţiile recente Anunţat în tehnologie Holograma (12 mai 2011)
http://atrueott.wordpress.com/2011/04/06/project-blue-beam-update/


O ALTFEL DE ISTORIE 

Sau evrei si cele 2 razboaie mondiale si declaratia Balfour
Oricare din link-urile de mai jos ,trateaza cam acelasi subiect
Nassim Haramein - Întregul negru

Saccsiv's Weblog

Banca Mondiala: TOPUL CELOR MAI INDATORATE STATE DIN LUME

Posted in datorie by saccsiv on iulie 2, 2011
De-a lungul crizei economice, multe state au avut nevoie de ajutor financiar, care de cele mai multe ori a luat forma unor împrumuturi din afara ţării, ce au dus, în timp, la creşterea datoriei naţionale, informează CNBC.
Creşterea datoriei de stat şi a celei din domeniul privat, dar şi cheltuirea unor sume de bani de care guvernele nu dispuneau sunt cauzele care au dus la ridicarea nivelului datoriilor în cazul multor state.
Măsurarea datoriei externe duce la stabilirea gradului de îndatorare al unui stat faţă de finanţatori de peste graniţă. Datoria externă nu cuprinde doar împrumuturile guvernului, ci şi pe cele ale companiilor şi pe cele individuale.
Pentru a măsura gradul de îndatorare al unui stat se compară datoria externă totală cu produsul intern brut (PIB) al ţării respective.
Faţă de luna aprilie a anului 2009, datoriile multor state au crescut odată cu inflaţia. Acest fapt a dus la presiuni din partea organizaţiilor internaţionale şi a investitorilor în active asupra guvernelor ţărilor îndatorate pentru scăderea nivelului datoriei publice prin măsuri de austeritate şi prin diferite reduceri de cheltuieli, ca unică modalitate de a asigura restituirea împrumuturilor.
Topul statelor cu cel mai mare grad de îndatorare a fost realizat pe baza datelor Băncii Mondiale
1. Irlanda
• datorie externă ca pondere din PIB de 1.305%
• datorie externă de 2.250 de miliarde de dolari
• valoarea PIB estimată în 2009 este de 172,5 miliarde de dolari
• datorie externă pe cap de locuitor de peste 535 de mii de dolari

2. Marea Britanie
• datorie externă ca pondere din PIB de 428,8%
• datorie externă de 9.120 de miliarde de dolari
• valoarea PIB estimată în 2009 este de 2.128 de miliarde de dolari
• datoria externă pe cap de locuitor este de peste 149 de mii de dolari
3. Elveţia
• datorie externă ca pondere din PIB de 378,6%
• datorie externă de 1.191 de miliarde de dolari
• valoarea PIB estimată în 2009 este de 314,7 miliarde de dolari
• datoria externă pe cap de locuitor este de peste 156 de mii de dolari
4. Olanda
• datorie externă ca pondere din PIB de 369,6%
• datorie externă de 2.440 de miliarde de dolari
• valoarea PIB estimată în 2009 este de 660 de miliarde de dolari
• datoria externă pe cap de locuitor este de peste 145 de mii de dolari
5. Belgia
• datorie externă ca pondere din PIB de 326,7%
• datorie externă de 1.253 de miliarde de dolari
• valoare PIB estimată în 2009 este de 383,4 miliarde de dolari
• datoria externă pe cap de locuitor este de peste 120 de mii de dolari
6. Danemarca
• datorie externă ca pondere din PIB de 307,3%
• datorie externă de peste 607 miliarde de dolari
• valoarea PIB estimată în 2009 este de 197,8 de miliarde de dolari
• datoria externă pe cap de locuitor este de peste 110 mii de dolari
7. Suedia
• datorie externă ca pondere din PIB de 269,7%
• datorie externă de peste 893 de miliarde de dolari
• valoarea PIB estimată în 2009 este de 331,4 miliarde de dolari
• datoria externă pe cap de locuitor este de peste 98 de mii de dolari
8. Austria
• datorie externă ca pondere din PIB de 251,4%
• datorie externă de peste 809 miliarde de dolari
• valoarea PIB estimată în 2009 este de 321,8 miliarde de dolari
• datoria externă pe cap de locuitor este de peste 98 de mii de dolari
9. Franţa
• datorie externă ca pondere din PIB de 244,3%
• datorie externă de peste 5.230 de miliarde de dolari
• valoarea PIB estimată în 2009 este de 2.090 de miliarde de dolari
• datoria externă pe cap de locuitor este de peste 79 de mii de dolari
10. Portugalia
• datorie externă ca pondere din PIB de 231,2%
• datorie externă de peste 535 de miliarde de dolari
• valoarea PIB estimată în 2009 este de 232,6 de miliarde de dolari
• datoria externă pe cap de locuitor este de peste 50 de mii de dolari
11. Hong Kong
• datorie externă ca pondere din PIB de 224,7%
• datorie externă de peste 678 de miliarde de dolari
• valoarea PIB estimată în 2009 este de 301,8 de miliarde de dolari
• datoria externă pe cap de locuitor este de peste 96 de mii de dolari
12. Finlanda
• datorie externă ca pondere din PIB de 215%
• datorie externă de 383,7 miliarde de dolari
• valoarea PIB estimată în 2009 este de 178,8 de miliarde de dolari
• datoria externă pe cap de locuitor de peste 73 de mii de dolari
13. Norvegia
• datorie externă ca pondere din PIB de 208,8%
• datorie externă de 558,4 miliarde de dolari
• valoarea PIB estimată în 2009 este de 267,4 de miliarde de dolari
• datoria externă pe cap de locuitor de peste 119 mii de dolari
14. Spania
• datorie externă ca pondere din PIB de 176,9%
• datorie externă de 2.400 de miliarde de dolari
• valoarea PIB estimată în 2009 este de 1.360 de miliarde de dolari
• datoria externă pe cap de locuitor este de peste 59 de mii de dolari
15. Germania
• datorie externă ca pondere din PIB de 176,8%
• datorie externă de 4.970 miliarde de dolari
• valoarea PIB estimată în 2009 este de 2.810 miliarde de dolari
• datoria externă pe cap de locuitor este de peste 60 de mii de dolari
16. Grecia
• datorie externă ca pondere din PIB de 167,2%
• datorie externă de 557,4 de miliarde de dolari
• valoarea PIB estimată în 2009 este de 333,4 miliarde de dolari
• datoria externă pe cap de locuitor este de peste 51 de mii de dolari
17. Italia
• datorie externă ca pondere din PIB de 141,3%
• datorie externă de 2.456 de miliarde de dolari
• valoarea PIB estimată în 2009 este de 1.740 de miliarde de dolari
• datorie externă pe cap de locuitor este de peste 42 de mii de dolari
18. Australia
• datorie externă ca pondere din PIB de 121,9%
• datorie externă de 1.037 de miliarde de dolari
• valoarea PIB estimată în 2009 este de 851,1 de miliarde de dolari
• datorie externă pe cap de locuitor de peste 48 de mii de dolari
19. Ungaria
• datorie externă ca pondere din PIB de 120,6%
• datorie externă de peste 224 de miliade de dolari
• valoarea PIB estimată în 2009 este de 186 de miliarde de dolari
• datorie externă pe cap de locuitor de peste 22 de mii de dolari
20. Statele Unite ale Americii
• datorie externă ca pondere din PIB de 98,4%
• datorie externă de 13.920 de miliarde de dolari
• valoarea PIB estimată în 2009 este de 14.140 de miliarde de dolari
• datorie externă pe cap de locuitor de peste 45 de mii de dolari
Sursă: CNBC, care citează datele Băncii Mondiale.
Conform celor mai recente date privind datoria externă a României, ţara noastră este foarte departe de a ajunge pe locurile fruntaşe ale acestui top. Acum două luni, nivelul datoriei externe a României era de 73,7 miliarde de euro, conform datelor BNR. Asta înseamnă o pondere de aproape 59% din PIB, respectiv de aproximativ 3400 de euro pe cap locuitor (circa 5.000 de dolari la cursul euro/dolar actual).
Cititi va rog si:


Sa nu ne batem joc de putinele valori pe care le mai avem

2 Iulie 2011 Anca Dumitrescu


Saptamana aceasta, agenda publica a devenit un camp de lupta intre presedintele Basescu, pe de o parte, si toti cei care s-au simtit lezati de declaratiile sale la adresa Regelui Mihai, pe de alta parte.

“Maresalul Antonescu este vinovat in istorie pentru pogromul impotriva evreilor, pentru deportarea lor in Transnistria. Uitam ca Romania avea atunci un sef de stat. Antonescu era prim-ministru. Unuia ii dam averile, pe altul il facem criminal de razboi. De ce? Doar pentru ca unul a fost sluga la rusi”
 , spunea presedintele la B1 tv.

De ce oare domnul Basescu a tinut mortis sa se bage cu bocancii in istorie? De a calcat pe un teren minat, punandu-si poalele in cap in fata intregii natiuni? Daca asta a fost o tactica de a distrage atentia de la marea reorganizare teritoriala sau disponibilizarile din MAI si ANAF, ei bine, domnule presedinte, aveti consilieri foarte slab pregatiti. Nu era nici momentul, cu atat mai putin cazul.


Care e pana la urma adevarul istoric ?

"Cine nu-si cunoaste istoria, risca sa o repete"

Acum sa vorbim despre adevarul istoric ignorat cu buna stiinta sau necunoscut de domnul presedinte Basescu.

Asadar, contrar aprecierilor dumnealui, Ion Antonescu nu a fost un simplu prim-ministru, si asta poate fi dovedit cu orice manual de istorie in fata. De la 6 septembrie 1940, cand regele Carol al II-lea a parasit tara, si pana la 23 august 1944, cand a fost arestat, Ion Antonescu a fost cel care a condus tara, nelasandu-i regelui nicio portita de a-si exercita autoritatea.

In toata aceasta perioada, regele a detinut o functie simbolica in stat, la fel de simbolice fiindu-i si atributiile sau posibilitatea de a lua decizii politice.

Cum poate fi regele acuzat ca fost "sluga la rusi"(grobiana expresia folosita) sau invinuit pentru pogromul impotriva evreilor, cand el nici macar nu era la curent cu multe din deciziile politice luate de Antonescu. Sa nu uitam ca regele a aflat ca Romania a declarat razboi rusilor de la BBC Londra. Deci nu cred ca mai poate intra in discutie autoritatea detinuta de majestatea sa in acea perioada.

In momentul in care s-a decis abolirea monarhiei, la 30 decembrie 1947, regele era deja prizonier al sovieticilor, fiind fortat sa il numeasca pe Petru Groza premier, sub amentintarea rusilor. Asta inseamna ca regele demult nu mai facea regulile in stat. Cum poate fi atunci acuzat de tradare?

Si inca ceva, facand acele declaratii, domnul Basescu se contrazice pe sine insusi. Acum cativa ani, a condamnat comunismul in fata Parlamentului, insusindu-si raportul elaborat de comisia Tismaneanu, in care se spune foarte clar ca „regele a fost fortat sa abdice“. 

Pentru mine, regele Mihai ramane un personaj demn si un reper pentru societatea romaneasca. Din nefericire, soarta l-a obligat sa asiste neputincios la peste 40 de ani de slutire a poporului roman sub mana comunistilor.

Venirea comunistilor la putere a marcat inceputul celei mai grave crize spirituale(nu voi face referire la crize economico-financiare) pe care a cunoscut-o neamul romanesc, in lunga si dramatica sa istorie. Poporul roman a trecut prin multe, dar niciodata nu cred ca s-a incercat, precum in acei ani, sa i se batjocoreasca sufletul.

"Niciodata nu s-a urmarit cu o atat de inveninata inversunare rastalmacirea traditiei noastre istorice, ponegrirea graiului, credintelor si culturii noastre, nimicnicirea spiritualitatii noastre autentice", spunea Mircea Eliade in 1948.

O sa ma contraziceti, spunand ca momentul la care fac referinta e mai actual astazi decat oricand. De bine, de rau, azi fiecare are libertatea cuvantului si a constiintei, are libertatea de a a alege pentru sine. Azi ii putem citi in original pe Eminescu, Goga sau Iorga, azi nu ne obliga nimeni sa studiem autori sovietici si nici granitele tarii nu sunt ziduri de temnita. Dar despre libertatile zilelor noastre, poate intr-un alt articol...

Revenind la monarhie, cat timp Romania a avut un rege, oricate valori s-ar fi aflat in criza, exista acea personalitate care putea sa-i determine pe romani sa fie uniti. Regele era respectat si iubit de oamenii sai. Cati dintre presedintii de astazi vor mai reusi sa atinga acest statut ?

Asa ca, haideti sa nu aruncam cu noroi in putinele valori pe care le mai avem. Imi cer scuze Majestatii sale in numele presedintelui si inca sunt naiva sa sper ca si el o va face, intr-o zi

Citeste mai mult: 
http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_25110/Sa-nu-ne-batem-joc-de-putinele-valori-pe-care-le-mai-avem.html#ixzz1Qv77cTkS

Terifiant: Experimente medicale pe oameni, făcute de SUA

Dacă cineva are impresia că doar naziştii şi-au permis să facă experimente abominabile pe oameni, de multe ori fără pic de anestezic, şi că prin judecarea şi condamnarea doctorilor acelora problema s-a încheiat, se înşeală amarnic.
Poveştile terifiante cu doctorul Mengele care a făcut sute de experimente pe gemeni ori transplantul de organe fără pic de anestezic făcut pentru a „îmbunătăţi” asistenţa medicală de front sau injectarea diverselor boli pentru a trata găsi diverse medicamente sunt lucruri pe care istoria, prin prisma faptului că Germania a pierdut războiul şi au fost descoperite aceste crime, le-a putut dezvălui.
Experimentul cu sifilis de la Tuskegee – cel mai lung din istorie
Totuşi în anul 1997 preşedintele american Bill Clinton făcea o declaraţie de-a dreptul terifiantă: "Guvernul Statelor Unite a făcut ceva greşit, ceva profund greşit din punct de vedere moral. Este un ultraj adus angajamentului nostru faţă de integritateaşsi egalitatea tuturor cetăţenilor." Aceste cuvinte au făcut parte din discursul preşedintelui Clinton adresat ca scuză celor opt supravieţuitori ai experimentului Tuskegee pe 16 mai 1997.
Între anii 1932 şi 1972, Serviciul de Sănătate Publică al SUA a realizat un experiment sinistru pe 399 de bărbaţi de culoare aflaţi în ultimul stadiu al infecţiei cu sifilis. Aceşti oameni, majoritatea analfabeţi provenind dintr-unul din cele mai sărace comitate din Alabama, nu au fost niciodată informaţi despre boala de care suferă şi despre gravitatea ei. Ceea ce li s-a spus a fost doar că au un „sânge prost” (bad blood). Studiul urmărea să arate dacă în cazul sifilisului negrii sunt afectaţi în mod diferit faţă de albi.

Medicii care îi aveau pe aceşti pacienţi de culoare sub observaţie nu aveau intenţia de a-i trata, ci doar de a observa evoluţia bolii şi de a strânge datele la autopsie – acestea fiind indicaţiile primite „de sus”, după cum a recunoscut şi preşedintele Bill Clinton. Unul din medicii implicaţi în acest experiment afirma: „după cum observ, noi nu avem nicio contribuţie la aceşti pacienţi, până nu mor.” Astfel, „oamenii-cobai” au fost lăsaţi în mod deliberat să li se degradeze starea sănătăţii, în situaţia în care, în stadiul de sifilis terţiar apar chiar tumori, boli de inimă, paralizie, orbire, nebunie şi moarte.
James H. Jones, autorul cărţii „Bad Blood”, scrisă după acest experiment, afirma că acesta a fost „cel mai lung experiment non-terapeutic realizat pe fiinţe umane, în istoria medicală”. Sau poate că este vorba doar de cel mai lung experiment de acest gen despre care s-a aflat!
La finalul experimentului, 28 de bărbaţi erau morţi în urma sifilisului, 100 muriseră datorită complicaţiilor bolii, 40 dintre soţiile acestora fuseseră infectate şi ele, iar 19 dintre copiii lor s-au născut cu sifilis congenital (boală ce poate da manifestări grave şi invaliditate).
Informaţiile cu privire la acest experiment au apărut într-un final în presă, în cadrul unui articol exploziv, publicat în numărul din 25 iulie 1972 al jurnalului Washington Star. Ca urmare a vâlvei produse în mass-media, guvernul a hotărât încetarea experimentului şi într-un final a dispus administrarea tratamentului corect pentru supravieţuitorii acestuia.
Articolul lui Mike Adams, Vaccines and Medical Experiments on Children, Minorities, Woman and Inmates (1845 - 2007)” (Vaccinuri şi experiemente medicale pe copii, minorităţi, femei şi puşcăriaşi n.r.) arată că în cea mai puternică democraţie a lumii vestice, atrocităţi fără margini au loc sub ochii neputincioşi ai părinţilor, iubiţilor, fraţilor sau a prietenilor, fapte reprobabile făcute de doctori la fel de frumoşi, carismatici şi demonic asemeni lui Mengele…
În cele ce urmează am selectat fragmente din articolul menţionat mai sus…
Credeţi că autoritatile sănătăţii americane nu au condus niciodată experimente revoltatoare pe copii, femei, minoritati, homosexuali si puşcăriaşi? Mai gândiţi-vă: aceasta istorie, pusă în pagina initial de Dani Veracity (un reporter al Natural News), a fost editata si actualizata cu recentele programe de vaccinare experimentala din Maryland si New Jersey. Iată ce se întâmplă cu adevarat în Statele Unite când vine vorba de exploatarea publicului pentru experimente medicale:
(1845 – 1849)
J. Marion Sims, mai târziu omagiat ca „părintele ginecologiei”, face experimente medicale pe femei africane înrobite, fără anestezie. Aceste femei de obicei mor din cauza infecţiilor curand dupa operatie. Bazandu-se pe credinta sa ca miscarea oaselor craniene a noilor nascuti in timpul nasterilor prelungite cauzeaza trismus [termen medical ce se refera la contractia convulsiva a maxilarelor], el foloseste de asemenea o sula de cizmar [ac de trasare], o unealta ascutita pe care cizmarii o folosesc pentru a face gasuri in piele, pentru a exersa mutarea oaselor craniene a copiilor nascuti de femeile inrobite.
(1895)
Pediatrul Henry Heiman din New York infecteaza cu baietel de 4 ani, pe care el il numeste „un idiot cu epilespie cronica”, cu gonoree, ca parte dintr-un experiment medical
(1896)
Doctorul Arthur Wentworth transforma 29 de copii din Spitalul de Copii Boston in cobai umani cand face punctii spinale pe acestia, doar pentru a vedea daca procedura e daunatoare
(1906)
Profesor al Harvard, Doctorul Richard Strong infecteaza prozonieri din Filipine cu holera pentru a studia boala; 13 dintre ei mor. El ii compenseaza pe supravietuitori cu trabucuri si tigari. In timpul procesului de la Nurenberg, doctorii nazisti citeaza acest studiu pentru a justifica propriile lor experimente medicale.
(1911)
Doctorul Hideyo Noguchi de la Institutul Rockefeller de Cercetari Medicale publica date despre injectarea cu preparater de sifilis inactivat in pielea a 146 de pacienti de spital si copii normali, in incercarea de a dezvolta un test de piele pentru sifilis. Mai tarziu, in 1913, mai multi dintre parintii acestor copii in dau in judecata pe Dr. Noguchi pentru ca i-ar fi infectat pe copiii lor cu sifilis.
(1913)
Experimentatori emdicali „testeaza” 15 copii la casa de copii St. Vincent din Philadelphia cu tuberculin, rezultatele fiind orbire permanenta la unii dintre copii. Desi Casa Reprezentantilor din Pensylvania inregistreaza incidentul, cercetatorii nu sunt pedepsiti pentru experimente
(1915)
Doctorul Joseph Goldberger, la ordinul Biroului de Sanatate Publica al Statelor Unite, produce Pellagra, o boala debilitanta care afecteaza Sistemul Nervos Central, la 12 puscariasi din Mississippi, pentru a incerca sa gaseasca un tratament pentru aceasta boala. Unul din subiectii testati declara mai tarziu ca a trecut „printr-o mie de iaduri”. In 1935, dupa ce milioane mor din cauza acestei boli, directorul Biroului de Sanatate Publica al Statelor Unite admite intr-un tarziu ca oficialii stiau de ceva vreme ca boala e cauzata de o deficienta de niacin, dar nu au facut nimic intrucat boala afecta mai ales populatia saraca afro-americana. In timpul proceselor de la Nurenberg, doctorii nazisti au citat acest studiu pentru a-si justifica propriile experimente medicale pe detinuti ai lagarelor de concentrare.
(1932)
(1932 – 1972) Serviciul de Sanatate Publica din Tuskgee, Alaska, diagnosticheaza 400 de agricultori saraci de culoare cu sifilis, dar nu le zice nimic despre boala lor si nici nu-i trateaza; in schimb cercetatorii ii folosesc ca si cobai umani pentru a urmari simptomele si progresia bolii. Ei toti au murit pana la urma de aceasta boala, si nu li s-a spus niciodata lor sau familiilor lor ca puteau fi tratati
(1939)
Cu scopul de a testa teoria sa privind cauzele balbaitului, proeminentul medic patolog al vorbirii, Dr. Wendell Johnson face celebrul sau „Experiment Monstru” pe 22 de copii din Casa Iowa de Orfani ai Soldatilor din Davenport. Dr. Johnson si absolventii sai pun copii sub o presiune psihologica intensa, determinandu-i sa treaca de la o vorbire normala la o balbaire severa. La acel timp, unii dintre studenti l-au avertizat in mai multe randuri pe Dr. Johnson ca, „in lumina celor petrecute in Cel De-al Doilea Razboi Mondial, observatorii s-ar putea sa faca o comparatie cu experimentele naziste pe subiecti umani, ceea ce i-ar putea distruge cariera.”
(1941)
Dr. William C. Black infecteaza un bebelus de 12 luni cu herpes, ca parte dintr-un experiment medical. La vremea respectiva, editorul Jurnalului de Medicina Experimentala, Francis Payton Rous, numeste acest fapt „un abuz de putere, o incalcare a drepturilor individului, si fara nici o scuza datorita faptului ca boala ce urma avea implicatii pentru stiinta”. Un articol dintr-un numar al Arhivelor de Pediatrie din 1941 descrie studii medicale asupra severei boli de gingii Angina lui Vincent, in care doctorii transmit boala de la copii bolnavi la cei sanatosi prin perii dentare . Cercetatorii ofera catre 800 de femei gravide lovite de saracie, la o Universitate Vanderbilt, „cocktail-uri” clinice prenatale, incluzand fier radioactiv, pentru a determina necesarul de fier la o femeie insarcinata.
(1942)
Serviciul de Razboi Chimic incepe experimente cu iperiţă si levizita pe 4000 de membrii militari din armata Statelor Unite. Unii subiecti ai testelor nu realizeaza ca sunt voluntari pentru un experiment privind expunerea chimica, precum Nathan Schnurman, in varsta de 17 ani, care in 1944 crede ca este voluntar sa testeze doar „hainele de vara al Marinei U.S.” . George Merk, Presedinte al Merck Pharmaceuticals, este numit director al Serviciului Cercetare de Razboi, o agentie destinata sa supravegheze implementarea unui program de razboi biologic.
(1944 – 1946)
Un capitan din corpurile medicale adreseaza in aprilie 1944 un memo catre Colonelul Stanford Warren, sef al Sectiunii Medicale a Proiectului Manhattan, exprimandu-si ingrijorarea despre efectele componentului fluorura din bomba atomica asupra sistemului nervos central si cerand testari pe animale pentru a determina extensia acestor efecte: „dovezi clinice sugereaza ca hexfluorura de uraniu ar putea avea un insemnat efect asupra sistemului nervos central… Pare mult mai posibil ca acest component F, mai degraba decat T, sa fie factorul cuzator.. Din moment ce lucrul cu acesti compusi este esential, va fi necesar sa stim dinainte ce efecte mentale apar dupa expunere”. In anul urmator, Proiectul Manhattan va incepe studii pe oameni privind efectele fluorurii . Echipa medicala a Proiectului Manhattan, condusa de acum infamul radiologist al Universitatii Rochester, Col. Safford Warren, injecteaza plutoniu in pacientii spitalului universitar Strong Memorial.
(1945)
Continuand Proiectul Manhattan, cercetatorii injecteaza plutoniu in 3 pacienti la Spitalul Billings al Universitatii Chicago. Departamentul de Stat al US, Serviciul de informatii al armatei si CIA incep Operatiunea Paperclip, oferind oamenilor de stiinta nazisti imunitate si identitati secrete in schimbul lucrului la proiecte guvernamentale secrete despre medicina de razboi chimic si aerodinamic in Statele Unite.
(1945 – 1955)
In Newburgh, New York, cercetatori legati de Proiectul Manhattan incep cel mai extensiv studiu american facut vreodata asupra efectelor fluoridarii apei publice de baut.
(1946) Continuand studiul Newburg din 1945, proiectul Manhattan ofera comisioane Univeristatii Rochester pentru a studia efectele fluorurii asupra animalelor si a oamenilor intr-un proiect cu numele de cod „Programul F.” Cu ajutorul Departamentului de Stat al Sanatatii New York, cercetatorii programului F colecteaza si analizeaza in secret sange si mostre de tesut de la locuitorii din Newburg. Studiile sunt sponsorizate de Comisia de Energie Atomica si au loc la Spitalul Strong Memorial al Centrului Medical al Univeristatii Rochester.
(1946 – 1947)
Cercetatorii Universitatii Rochester injecteaza 4 barbati si 2 femei cu uranium-234 si uranium-235, in doze ce variau de la 6.4 la 70.7 micrograme per kilogram de greutate corporala, pentru a studia cat uraniu puteau sa tolereze inainte ca rinichii sa fie afectati . Sase barbati angajati ai laboratorului metalurgic Chicago primesc apa de baut contaminata cu plutoniu-239, pentru ca cercetatorii sa poata afla cum este plutoniul absorbit de tractul digestiv. Cercetatorii incep sa foloseasca pacientii din spitale ca subiecti umani pentru experimente medicale, numite inteligent drept „investigatii” sau „observatii” in rapoartele studiilor medicale pentru a evita conotatiile negative si publicitatea negativa. Publicul american afla intr-un final despre experimentele de razboi biologic derulate la Fort Detrick dintr-un raport emis de Departamentul de Razboi.
(1947) Col. E.E. Kirkpatrick din Comisia De Energie Atomica a Statelor Unite emite un document top-secret (707075) datat in 8 ianuarie. In acesta, el scrie despre faptul ca „anumite substante radioactive sunt pregatite pentru administrare intravenoasa sa subiecti umani ca parte a muncii in contract.” Undocument secret al aceleiasi comisii, datat in 17 aprilie, specifica „este de dorit ca nici un document sa fie eliberat care sa se refere la experiemente pe oameni, ce ar putea genera o reactie negativa a opiniei publice sau procese legale”, reveland faptul ca guvernul american era constient de riscurile de sanatate pe care testele sale nucleare le ridicau personalului militar ce conducea experimentele sau pentru civilii aflati in imediata apropiere. CIA incepe sa studieze potentialul LSD-ului ca arma, folosind subiecti civili si militari pentru experimente, fara acordul acestora sau chiar fara cunostinta acestora. In final, aceste studii legate de LSD vor evolua in proiectul MKULTRA in 1953.
(1947 – 1953)
Marina Statelor Unite incepe Proiectul Chatter, pentru a identifica si testa asa numitele „seruri ale adevarului”, precum cele folosite de Uniunea Sovietica pentru a interoga spioni. Mescalina si scopolamina, un depresant al sistemului nervos central, sunt printre multele droguri testate pe subiecti umani .
(1948)
Bazandu-se pe studiile secrete facute pe localnicii din Newburg, New York, incepand cu 1945, cercetatorii Proiectului F au publicat un raport in editia din August 1948 a Jurnalului Asociatiei Dentale Americane, detaliind pericolele pentru sanatate ale fluorurii. Comisia Energiei Atomice a Statelor Unite il cenzureaza rapid din motive de „securitate nationala”.
(1950)
(1950 – 1953) Armata americana elibereaza nori chimici deasupra a 6 orase americane si canadiene. Localnicii din Winnipeg, Canada, unde este aruncat un produs chimic extrem de toxic numit cadmiu, ulterior dezvolta rate ridicate de boli respiratorii. Pentru a determina cat de sensibil ar fi un oras american la un atac bilogic, marina americana pulverizează din nave un nor de bacterii Bacillus Globigii, inspre tarmul San Francisco-ului. In conformitate cu instrumentele de monitorizare situate pe intregul cuprins al orasului pentru a testa infectia, dintre cei care au inhalat, multi au acuzat simptome asemanatoare pneumoniei. Doctorul Joseph Strokes de la Universitatea Pennsylvania infecteaza 200 de detinute cu hepatita virala pentru a studia boala. Doctori de la Spitalul Orasului Cleveland studiaza schimbarile in fluxul sangvin cerebral injectand subiectii testati cu anestezic spinal, inserand ace in venele lor jugulare si in arterele brahiale, aplecandu-le capetele si, dupa pierderi masive de sange cauzeaza paralizie si lesin, masurandu-le presiunea sangelui. Ei au realizat in repetate randuri aceste experimente pe aceeasi subiecti. Dr. D Ewen Cameron, mai tarziu de infamia MKULTRA datorata experimentelor sale din 1957 si 1964 pe canadieni, publica un articol in Jurnalul Britanic de Medicina, in care descrie experimentele care presupun fortarea pacientilor schizofrenici din Spitalul de Boli Mintale Brandon din Manitoba, sa stea intinsi sub lampi rosii intre 15 si 200 de watts timp de 8 ore pe zi. Alte experimente de-ale sale îi includ pe pacienti cu boli mintale. Unii erau închişi într-o încăpere ce încalzeste temperatura corporala interna până la 103 grade Fahrenheit, si inducerea comei prin administrarea de injectii substantiale de insulina.
(1951)
Armata americana contamineaza in secret Centrul de Aprovizionare Navala Norfolk din Virginia si Washington, Aeroportul National din D.C., cu o serie de bacterii alese pentru ca se credea ca afro-americanii sunt mai sensibili la acestea decat caucazienii. Experimentul a cauzat toxi-infectii alimentare, probleme respiratorii si otravirea sangelui.
(1951 – 1956)
Conform contractului cu Scoala de medicina Aviatica a Fortelor Aeriene (SAM), Centrul de Cancer MD Anderson din Huston apartinand de Universitatea Texas incepe sa studieze efectele radiatiilor asupra pacientilor cu cancer – multi dintre ei membrii ai unor grupuri minoritare sau de indigeni, dupa cate spun sursele – pentru a determina atat abilitatea radiatiilor de a trata cancerul, cat si posibilele efecte pe termen lung ale radiatiilor asupra pilotilor care piloteaza avioane pe baza de energie nucleara. Studiul dureaza pana in 1956, implicand 263 de pacienti cu cancer. Incepand din 1953, subiectilor li se cere sa semneze un formular de renuntare la drepturi, dar nici acesta nu se conformeaza cerintelor de consens stabilite de memo-ul Wilson eliberat in acel an. Studiile TBI insa vor continua la 4 institutii diferite: Colegiul de Medicina al Univeristatii Baylor, Institutul Memorial Sloan-Kettering pentru Cercetarea Cancerului, Spitalul Marinei Americane din Bethesda si Colegiul de Medicina Al Universitatii Cincinnati – pana in 1971 . Oficiali ai Serviciilor de informatie si armatei americane, canadiene si britanice aduna un mic grup de psihologi eminenti la o intrunire sectreta la Hotelul Ritz-Carlton din Montreal pe tema „tehnicilor de control mental” comuniste. Ei propun un program de cercetare strict secret despre modificarile comportamentale – implicand testarea de droguri, hipnoza, socuri electrice si lobotomii pe subiecti umani.
(1952)
La faimosul Institut Sloan-Kettering, Chester M Southam injecteaza celule canceroase vii in detinuti din Inchisoarea Statului Ohio, pentru a studia progresia bolii. Jumatate din detinutii din acest studiu sponsorizat de Institutul National de Sanatate (NIH) sunt de culoare, trezind obstacole de suspiciunii de rasism din partea Tuskegee, care de asemenea era un studiu sponsorizat de NIH.
(1953 – 1974)
Comisia Americana de Energie Atomica (AEC) sponsorizeaza studii cu iod la Universitatea Iowa. In primul studiu, cercetatorii dau unor femei insarcinate o cantitate mare de iod-131 si apoi studiaza embrionii avortoni ai femeilor pentru a afla la ce stadiu si la ce cantitate de iod radioactiv se trece de bariera placentara. In al doilea studiu, cercetatorii dau unor nou-nascuti, 12 baieti si 13 fetite, in varsta de sub 36 de ore si in greutate intre 5.5 si 8.5 pounds, iod-131, fie oral, fie prin injectie intra-musculara, mai tarziu masurand concentratia de iod din glanda tiroida a nou-nascutilor. Ca parte dintr-un studiu AEC, cercetatorii hranesc 28 de copii sanatosi, la Colegiul de Medicina Al Universitatii Nebraska, iod-131 printr-un tub gastric si apoi testeaza concentratia de iod din glanda tiroida dupa 24 de ore.
(1953 – 1957)
11 pacienti de la Spitalul General Massachusetts din Boston sunt injectati cu uraniu ca parte din Proiectul Manhattan . Inntr-un studiu sponsorizat de AEC la Universitatea din Tennessee, cercetatorii injecteaza nou-nascuti sanatosi in varsta de 2 sau 3 zile cu aproximativ 60 de rad de iod-131. Nou-nascutul Daniel Burton orbeste cand medici de la Spitalul Doctorilor Brooklyn fac un tratament experimental cu oxigen pentru fibroplazie retrolentala, o boala a retinei care afecteaza copiii prematuri, aplicand tratamentul asupra acestui copil dar si asupra altor bebelusi prematuri. Medicii aplica tratamentul in ciuda faptului ca studii anterioare arata ca nivelele ridicate de oxigen cauzeaza orbire. O marturie in procesul Burton versus Spitalul Doctorilor Brooklyn (452 N.Y.S.2d875) dezvaluie mai tarziu ca cercetatorii au continuat sa administreze lui Burton si altor copii oxigen in exces chiar si dupa ce ochii lor se inflamasera pana la nivele periculoase. Intr-un articol din 1953 din Clinical Science este descris un experiment medical in care cercetatorii, in mod intentionat aplica cantarida pe abdomenul a 41 de copii, cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani, pentru a vedea cat de severa este iritatia produsa pe piele de aceasta substanta.
AEC face o serie de teste pe teren, cunoscute sub numele de „Green Run”, aruncand iod radioactiv 131 si xenon 133 peste Hanford, Washington – 500 000 de acri/pogoane ce cuprindeau 3 orase mici (hanford, White Bluffs si Richland) de-a lungul raului Columbia. Intr-un studiu sponsorizat de AEC pentru a afla daca iodul radioactiv afecteaza copiii prematuri in mod diferit de cei cascuti la termen, cercetatorii din Spitalul Harper din Detroit ofera doze orale de iod 131 la 65 de copii prematuri si nascuti la termen, copiii cantarind intre 2.1 si 5.5 pounds.
(1955 – 1957)
Cu scopul de a afla in ce fel vremea rece afecteaza fiziologia umana, cercetatorii administreaza un total de 200 de doze de iod-131, un trasor radioactiv ce se concentreaza aproape imediat in glanda tiroida, la 85 de eschimosi sanatosi si 17 indieni athapascan ce locuiau in Alaska. Ei au studiat trasorul chimic in cadrul organismului prin sange, tesut tiroidian, mostre de urina si saliva prelevate de la subiectii testului. Din cauza barierei de limba, nimeni nu explica subiectilor ce li se face, deci nu exista nici un fel de consimtamant informat.
(1956 – 1957)
Cercetatori sub acoperire ai Armatei Statelor Unite, ce cercetau arme bilogice, elibereaza tantari infectati cu febra galbena si cu febra dengue peste Savannah si peste Avon Park, pentru a testa abilitatea insectelor de a transmite boli. Dupa fiecare test, agenti ai armatei se dau drept oficiali ai sanantatii publice pentru a testa victimele pentru efecte si fac poze ale subiectilor nestiutori. Aceste experimente au ca rezultate o incidenta mare de febra, boli respiratorii, copii nascuti morti, encefalite si febra tifoida printre locuitorii celor doua orase, precum si mai multe morti
(1957)
Armata Statelor Unite conduce Operatiunea Plumbbob in locatia de testare Nevada, situata la 65 de mile nord-vest de Las Vegas. Operatiune Plumbbob consta in 29 de detonari nucleare, eventual crearea unor radiatii ce se asteapta sa aibe ca rezultat un total de 32 000 de cazuri de cancer tiroidian printre locuitorii zonei respective. Aproximativ 18 000 de membrii ai armatei americane partcipa la programul Desert Rock VII si VIII ale Operatiunii Plumbbob, ce sunt concepute pentru a vedea cum raspunde soldatul american obisnuit, din punct de vedere mental si fiziologic, la un camp de lupta nuclear.
(1957 – 1964)
Ca parte din MKULTRA, CIA plateste pe fondatorul Departamentului de Psihiatrie al Universitatii McGill, Doctorul D. Ewen Cameron, cu suma de 69 000 de dolari pentru a face studii cu LSD si experiemtente cu potential letal pe canadieni ce sunt tratati pentru tulburari minore gen depresie post-partum sau anxietate la Institutul Memorial Allan, ce gazduieste Spitalul Royal Victoria din Montreal. CIA il incurajeaza pe Dr. Cameron sa exploreze pe deplin conceptul sau „psihic stimulant” de corectare a nebuniei prin stergerea completa a memoriei si prin re-scrierea psihica. Aceste „stimulante” experimente implica punerea subiectilor umani in stari vegetative induse prin medicatie, electrosocuri sau deprivare senzoriala pentru pana la 3 luni, pentru ca apoi sa li se puna casete cu diverse zgomote sau afirmatii repetitive timp de saptamani sau luni, cu scopul de a „rescrie” psihicul „sters”. Doctor Cameron administreaza de asemenea subiectilor umani medicamente paralizante si terapie electroconvulsiva de cate 30-40 de ori, ca parte din experimentele sale. Majoritatea subiectilor Doctorului Cameron sufera pierderi permanente ca rezultat al lucrarilor acestuia.
Pentru a studia modul cum circula sangele in creierele copiilor, cercetatori de la Spitalul de Copii din Philadelphia face urmatorul experiment pe copii sanatosi, cu varste intre 3 si 11 ani: insereaza ace in artera femurala a fiecarui copil (in coapsa) si in vena jugulara (in gat), extragand in jos sangele din creier. Apoi, forteaza fiecare copil sa inhaleze un gaz special printr-o masca de fata. In articolul ce urmeaza studiului aparut in Jurnalul de Investigatii Clinice, cercetatorii noteaza ca, pentru a performa experimentul, au fost nevoiti sa imobilizeze o parte din copiii subiecti ai testului prin legarea lor de masa medicala.
(1958)
Comisia Americana de Energie Atomica (AEC) arunca materiale radioactive peste Point hope, Alaska, camin al Inupiatilor, intr-un test de teren cunoscut sub numele de cod „Proiectul Chariot”.
(1961)
In raspuns la procesele de la Nurenberg, psihologul de la Yale, Stanley Milgram incepe faimosul sau studiu Obedienta fata de Autoritate cu scopul de a raspunde la intrebarea „Este posibil ca Adolf Eichmann si milioanele sale de complici la Holocaust pur si simplu doar urmau ordine? Putem sa-i numim pe toti complici?” Subiecti barbati, cu varste intre 20 si 40 de ani, avand toate tipurile de medii educationale, primesc instructajul de a administra electr-socuri „elevilor” de fiecare data cand acestia dau un raspuns gresit la niste intrebari. In realitate, elevii sunt actori care nu primesc nici un fel de electrosoc, dar ceea ce conteaza este ca subiectii testului nu stiu asta. In mod uimitor, acestia continua sa le aplice „socuri” cu o intensitate din ce in ce mai mare, chiar si dupa ce actorii manifesta vizibil durere fizica.
(1962)
Cercetatori de la Centrul de Copii Laurel din Maryland testeaza antibiotice experimentale anti-acnee pe copii si continua aceste teste chiar si dupa ce jumatate din tinerii subiecti testati dezvolta severe suferinte ale ficatului din cauza medicatiei experimentale (Goliszek). FDA incepe sa ceara ca orice nou farmaceutic sa treaca de 3 testari clinice pe oameni inainte de a fi aprobat. Din 1962 pana in 1980, companiile farmaceutice satisfac aceasta cerinta deruland teste de Faza 1, care determina toxicitatea medicamentului, pe detinuti, dandu-le ca si compensatie mici sume de bani .
(1963)
Chester M. Southam, cel care injectase detinuti cu celule canceroase vii in 1952, face aceeasi procedura pe 22 femei afro-americane senile, paciente ale Spitalului Evreiesc de Boli Cronice din Brooklyn, pentru a observa raspunsul lor imunologic. Southam le spune pacientelor ca ele primesc „niste celule” dar omite faptul ca acestea sunt canceroase. El pretinde ca nu obtine consimtamantul lor informat pentru ca nu doreste sa le sperie spunandu-le ce le face, dar totusi isi pierde temporar licenta medicala din cauza acestui fapt. In mod ironic, el devine in cele din urma presedintele Asociatiei Americane de Cancer (Greger, Merritte, et al.). Cercetatorii de la Universitatea Washington iradiaza direct prin teste 232 de detinuti, pentru a determina efectele radiatiilor asupra functiilor testiculare. Cand acesti detinuti parasesc mai tarziu inchisoarea si au copii, cel putin 4 au copii nascuti cu defecte din nastere. Numarul exact este necunoscut pentru ca cercetatorii nu au urmarit oamenii pentru a vedea efectele pe termen lung ale experimentelor lor.
(1963 – 1966)
Cercetatorul Universitatii din New York, Saul Krugman promite unor parinti cu copii cu deficiente mentale acceptarea sigura la Scoala de Stat Willowbrook din Staten Island, o institutie de rezidenta pentru copii retardati mintal, in schimbul semnaturilor lor pe un formular pentru a fi de acord cu niste proceduri prezentate drept „vaccinari”. In realitate, procedurile implica infectarea deliberata a copiilor cu hepatita virala prin hranirea lor cu un extract din fecalele pacientilor infectati, astfel incat Krugman sa poata studia cursul hepatitei virale, precum si eficienta vaccinului anti-hepatita.
(1963 – 1971)
Endocrinologul de varf Dr. Carl Heller ofera catre 67 de detinuti din Inchisoare de Stat Oregon din Salem 5 dolari pe luna si 25 de dolari pentru o biopsie de tesut testicular ca si compensatie pentru a-i permite sa performeze experimete cu iradiere. Daca ei primesc sa faca vasectomie la sfarsitul studiului, prizonierii primesc inca 100 de dolari (Sharav, Goliszek) Cercetatorii injecteaza un compus genetic, numit timidin radioactiv, in testiculele a peste 100 de detinuti din Penitenciarul de Stat oregon pentru a afla daca productia de sperma este afectata de expunerea la hormoni steroizi. Intr-un studiu publicat in Pediatrie, cercetatori de la Departamentul de Pediatrie al Universitatii din California folosesc 113 nou-nascuti cu varste cuprinse intre o ora si trei zile intr-o serie de experimente folosite pentru a studia schimbari in presiunea si fluxul sangvin. Intr-un studiu, doctorii insereaza un cateter prin arterele ombilicale ale nou-nascutilor, pe care apoi ii scufunda cu picioarele in apa rece ca gheata in timp ce inregistreaza presiunea aortica. In alt experiment, doctorii leaga in chingi pe o masa de circumcizie 50 de nou-nascuti, apleaca masa astfel incat sangele se acumuleaza in cap si apoi masoara presiunea sangelui
(1964 – 1967)
Compania Dow Chemical il plateste pe profesorul Kligman 10 000 de dolari pentru a afla cum dioxina – un toxic puternic, component cancerigen al Agentului Orange – si alte erbicide, afecteaza pielea umana, pentru ca muncitori de la fabrica chimica au dezvoltat o problema similara acneei, denumita Cloracnee, si compania ar dori sa afle daca sunt de vina chimicalele cu care lucreaza. Ca parte a studiului, Profesorul Kligman aplica o mare cantitate de dioxina la 60 de detinuti, si este foarte dezamagit cand detinutii nu manifesta simptome de Cloracnee. In 1980 si 1981, cobaii umani implicati in acest studiu incep sa-l dea in judecata pe profesorul Kligman pentru complicatii precum lupus sau daune psihologice.
(1965)
Ca parte a unui test cunoscut sub numele de cod „Big Tom”, Departamentul de Aparare imprastie Oahu, cea mai populata insula din Hawaii, cu Bacillus Globigii cu scopul de a simula un atac asupra unui complex de insule. Bacillus Globigii provoaca infectii la oamenii cu sistemul imunitar mai slabit, dar acest fapt ramane necunoscut cercetatorilor la acel moment.
(1966)
Oameni de stiinta ai Armatei Statelor Unite arunca becuri electrice umplute cu Bacillus Subtilis prin gurile de ventilatie ale sistemului metroului din New Tork City, expunand mai mult de 1 milion de civili, incluzand femei si copii, la bacterie
(1967)
CIA pune un chimical in rezerva de apa potabila a centrelor FDA din Washington DC, pentru a vedea daca este posibil sa contaminezi apa cu LSD si alte substante. Intr-un studiu publicat in Jurnalul de Investigatii Clinice, cercetatorii injecteaza femei gravide cu cortisol radioactiv, pentru a vedea daca materialul radioactiv va penetra placenta si va afecta fetusul. Armata Statelor Unite plateste pe profesorul Kligman sa aplice chimicale ce irita pielea pe fetele si spatele detinutilor din Inchisoarea Holmesburg, pentru ca, dupa cum spune profesorul Kligman, „sa vedem cum pielea se protejeaza impotriva asaltului cronic al unor chimicale, in asa numitul proces de ingrosare”, informatii ce vor avea atat aplicatii defensive, cat si ofensive, pentru militarii americani. Profesorul Kligman dezvolta Retin-A, ca si crema acneica (si eventual pentru riduri), ceea ce-l transforma intr-un multi-milionar. Cercetatorii paralizeaza 64 de detinuti in California cu un compus neuro-muscular numit succinilcolin, care produce suprimarea respiratiei ce se simte similar inecului. Cand 5 detinuti refuza sa participe la experimentul medical, comisia de tratament special al inchisorii da cercetatorilor permisiunea de a injecta prizonierii cu drogul respectiv impotriva vointei lor.
(1968)
Planificarea Parentala din San Antonio si din Texasul Sud-Central, precum si Fundatia Southwest pentru Cercetare si Educatie incep un studiu privind contraceptia orala pe 70 de femei americane mexicane sarace, dand doar catre jumatate din ele contraceptivele si catre cealalta jumatate administrand un placebo. Cand rezultatele studiului sunt expuse cativa ani mai tarziu, se starneste o controversa serioasa intre mexico-americani
(1969)
Medicamente experimentale sunt testate pe copii cu disabilitati mentale din Milledgeville, fara nici un fel de aprobare a institutiei. Judecatorul Sam Steinfeld a fost primul judecator care, in cazul Strunk vs. Strunk, 455 S.W.2d 145, a sugerat aplicarea Codului Nuremberg in cazurile Curtii Americane
(1970)
Sub impactul ordinului dat de Institutul National de Sanatate (NIH), cel care a sponsorizat si Experimentul Tuskegee, programul gratuit de ingrijirea copilului de la Universitatea John Hopkins colecteaza mostre de sange de la 7000 de tineri afro-americani, spunandu-le parintilor lor ca ii verifica de anemie, dar de fapt cautand extra-cromozomul Y (XYY), considerat a fi predispozitia bilogica spre crima. Directorul programului, Digamber Borganokar, face acest experiment fara permisiunea Universitatii
(1971)
Universitatea Standford conduce experimentul Inchisoarea Stanford pe un grup de studenti, cu scopul de a invata psihologia vietii de inchisoare. Unii studenti primesc rolul de gardieni, in timp ce altii pe cel de prizonieri. Dupa numai 6 zile, studiul ce initial trebuia sa dureze 2 saptamani trebuie sa se incheie, din cauza efectelor psihologice asupra participantilor. „Gardienii” incep sa se comporte sadic, in timp ce „prizonierii” dau semne de depresie si stres psihologic sever (Universitatea New Hampshire). Un articol intitulat „Infectia virala la om asociata cu stari de deficienta imunologica dobandita” apare in Procedurile Federatiei. Dr. mcArthur si Divizia de Operatiuni Speciale a Fortului Detrick au derulat, la acest moment, cercetari cu micoplasma pentru a crea un agent imunosupresiv sintetic, vreme de aproape un an, sugerand inca o data ca acest studiu a produs virusul HIV.
(1973)
Un Panou Consultativ Ad Hoc emite Raportul sau Final privind studiul despre sifilis Tuskegee, scriind „societatea nu-si mai poate permite sa lase echilibrarea drepturilor individuale cu progresul stiintific in seama comunitatii stiintifice”
(1977)
Liga Nationala Urbana sustine Conferinta Nationala a experimentelor pe oameni, declarand „Nu vrem sa ucidem stiinta, dar nu vrem nici ca stiinta sa ne ucida, sa ne schilodeasca, sa ne abuzeze.”
(1980)
Pana in acest moment, dupa cum indica testele asupra mostrelor de sange derulate dupa cativa ani, 20% din toti homosexualii care au participat la experimentul de vaccinare contra hepatitei B in 1978 sunt infectati cu HIV. Primul caz de SIDA apare in San Francisco
(1981)
CDC recunoaste ca boala cunoscuta ca SIDA exista si confirma 26 de cazuri de boala – toate la homosexuali initial sanatosi ce traiau in New York, San Francisco si Los Angeles – din nou sprijinind speculatia ca SIDA origineaza din experimentul cu hepatita B din 1979 si 1980.
(1982)
30% din subiectii de test folositi in experimentul vaccinarii contra hepatita B al CDC sunt in acest moment diagnosticati cu HIV.
(1985)
Un fost sergent al Armatei Statelor Unite incearca sa dea in judecata armata pentru ca a folosit pe el droguri fara consimtamantul si fara stirea sa, in cazul Statele Unite vs. Stanley, 483 U.S. 669. Judecatorul Antonin Scalia scrie decizia, exonerand armata americana de orice raspundere pentru experimente trecute, prezente sau militare performate fara acordul informat.
(1987)
Locuitoare a Philadelphiei, Doris Jackson descopera ca cercetatorii au scos creierul fiului sau decedat, post-mortem, pentru studii medicale. Mai tarziu ea afla ca statul Pennsylvania are o doctrina a „consimtamantului implicit”, ceea ce inseamna ca daca un pacient nu semneaza un document prin care sa specifice altceva, consimtamantul privind prelevarea de organe este automat implicit
(1988)
(1988 – 2001) Administratia pentru Serviciile Copiilor din New York incepe sa permita ca orfani din aproape doua duzini de orfelinate sa fie folositi in testari pentru medicamente experimentale pentru SIDA, intr-un experiment sponsorizat de Institutul National de Sanatate (NIH). Acesti copii – in total 465 pana la sfarsitul programului – sufera serioase efecte secundare, incluzand inabilitatea de a merge, diaree, varsaturi, incheieturi umflate si crampe. Angajatii orfelinatelor nu stiu ca ei administreaza copiilor infectati cu HIV medicamente experimentale, si nicidecum tratamente standard pentru SIDA.
(1990)
Statele Unite trimite 1.7 milioane de membrii ale fortelor armate, 22% dintre ei fiind afro-americani, in golful Persiei pentru Razboiul din Golf („Furtuna in Desert”). Mai mult de 400 000 dintre soldati primesc ordin de a lua un medicament experimental pentru nervi, numit piridostigmina, care este mai tarziu considerat cauza Sindromului Razboiului din Golf – simptome variind de la probleme ale pielii, la tulburari neurologice, incontinenta, salivare incontrolabila si probleme de vedere – ce afecteaza pe veteranii Razboiului din Golf. CDC si Keiser Pharmaceuticals din Sudul Californiei injecteaza 1500 de copii de culoare si hispanici din Los Angeles cu un vaccin „experimental” contra pojarului, ce nu primise niciodata licenta pentru a fi folosit in Statele Unite. La acest risc se adauga si faptul ca bebelusii sub un an s-ar putea sa nu aiba o cantitate adecvata de mielina in jurul nervilor, ceea ce ar putea rezulta intr-o dezvoltare neuronala defectuoasa din cauza vaccinului. CDC admite mai tarziu ca parintii nu au fost niciodata informati de faptul ca vaccinul administrat copiilor lor este experimental (Goliszek). FDA permite Departamentului de Aparare al Statelor Unite sa fluture Codul Nuremberg si sa utilizeze medicamente si vaccinuri ne-aprobate in Operatiunea Desert Shield
(1992)
Institutul Psihiatric de Stat New York al Universitatii Columbia si Scoala de Medicina Mount Sinai administreaza la 100 de baieti – majoritatea afro-americani si hispanici, toti cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani, toti frati mai mici ai unor delicventi juvenili – 10 miligrame de fenfluramina (fen-fen) per kilogram de greutate corporala pentru a testa teoria cum ca nivelele scazute de serotonina sunt legate de comportamentul agresiv sau violent. Parintii participantilor au primit 125 de dolari, incluzand un bon de cadou de la Toys ‚R’ Us in valoare de 25 de dolari.
(1994)
Presedintele Clinton infiinteaza Comisia Consultativa asupra Experimentelor cu Radiatii pe Oameni (ACHRE), care in sfarsit scoate la lumina oribilele experimente conduse in timpul erei Razboiului Rece, intr-un raport ACHRE.
(1995)
Un student de 19 ani de la Universitatea Rochester moare in urma participarii la un experiment sponsorizat de MIT care testeaza chimicale si poluanti aerieni pe oameni. Experimentul plateste 150 de dolari subiectilor umani (Sharav). In sedinta din 15 martie a ACHRE, fosti subiecti umani ai experimentelor, incluzandu-i pe cei care fusesera copii cand au fost folositi in experimente, au depus marturie sub juramant, declarand ca au fost supusi unor experimente cu radiatii si/sau splati pe creier, hipnotizati, drogati, torturati psihologic, amenintati si chiar violati in timpul experimentelor CIA. Marturiile sub juramant includ urmatoarele declaratii:
- declaratia Christinei DeNicola care spune ca, in Tucson, Arizona, din 1966 pana in 1976, „Dr. B” a performat experimente de control mental folosind droguri, injectii posthipnotice si drama, si experimente de iradiere a gatului, pieptului si uterului. Ea avea doar 4 ani cand au inceput experimentele.
- declaratia Claudiei Mullen precum ca Dr. Sidney Gottlieb (nume de rezonanta MKULTRA) a folosit chimicale, radiatii, hipnoza, droguri, izolarea in tuburi de apa, deprivarea de somn, socurile electrice, spalarea pe creier, abuzul emotional, sexual si verbal ca parte a experimentelor sale de control mental ce aveau ca obiectiv final transformarea ei, care era doar un copil la vremea aceea, intr-un „spion perfect” Ea declara comisiei consultative ca cercetatorii au justificat acest abuz spunandu-i ca-si serveste tara „in efortul indraznet de a lupta contra comunismului”
- declaratia Suzzanei Starr, care spune ca „un doctor, retras din armata, a luat copii din muntii Colorado pentru experimente”. Ea spune ca a fost unul din acei copii si ca a fost victima unor experimente implicand deprivarea senzoriala pana la punctul instalarii psihozei, programarea prin centrifugare, injectii, viol si electrosocuri frecvente si sesiuni de control mental. „M-am luptat cu mesaje programate auto-distructive de a ma sinucide, si stiu ce este un mesaj programat si nu actionez in urma acestora” declara ea comisiei consultative despre efectele pe termen lung ale experimentelor, cu ecou chiar si in perioada adulta. Presedintele Clinton isi cere scuze public miilor de oameni care au fost victime ale MKULTRA si ale altor programe de control mental (Sharav). Presedintele infiinteaza Comisia Consultativa Nationala de Bioetica (Sharav). Judecatorul Edward Greenfield de la Curtea Suprema a Statului New York decide ca parintii nu au dreptul sa implice ca voluntari copiii incapacitati mental pentru studii de cercetare medicala non-terapeutice, si ca nici o persoana incapacitata mental nu poate fi folosita intr-un experiment medical fara consimtamantul informat.
(1996)
Profesorul Adil E. Shamoo de la Universitatea Maryland si Organizatia Cetateni pentru Cercetarea si Ingrijirea Responsabila trimite o marturie scrisa despre folosirea ne-etica a veteranilor in cercetarea medicala catre Comisia Senatului Statelor Unite pentru Afaceri Guvernamentale, declarand „Acest tip de cercetari se desfasoara in prezent pe tot cuprinsul tarii in centre medicale si spitale, fiind finantate cu zeci de milioane de dolari din banii contribuabililor. Aceste experimente sunt abuzive si foarte riscante, cauzand nu doar daune fizice si psihice pentru cele mai multe grupuri vulnerabile, dar si degradand sistemul nostru social de valori umane. Probabil ca zeci de mii de pacienti sunt supusi unor astfel de experimente. Departamentul apararii admite ca soldatii din Razboiul din Golf au fost expusi la agenti achimici; totusi, 33% din personalul militar afectati de sindromul Razboiului din Golf nu au parasit Statele Unite in timpul razboiului, discreditand ideea populara generala cum ca aceste simptome sunt rezultatul expunerii la armele chimice irachiene. Presedintele Clinton emite oficial scuze catre subiectii studiului asupra sifilisului Tuskegee si familiilor acestora.
(1997)
Intr-un experiment sponsorizat de Guvernul Statelor Unite, cercetatorii nu administraza intentionat tratamentul unor femei gravide afro-americane infectate cu HIV, dandu-le un placebo in loc de medicatia pentru SIDA. Pe 18 Septembrie, victime ale experimentelor medicale ne-etice de la marile centre de cercetare americane, incluzand Institutul National de Sanatate Mentala (NIMH) depun marturie inainte Comisiei Nationale Consultative de Bioetica.
(1999)
Adil E. Shamoo, Ph.D., depune marturie in „Folosirea ne-etica a fiintelor umane in experimente de cercetare cu risc mare” inaintea Comisiei Afacerilor Veteranilor a Casei Reprezentantilor, alertand institutia despre folosirea veteranilor americani in spitale pe post de cobai si cerand reforme nationale. Doctori de la Universitatea Pennsylvania il injecteaza pe Jesse Gelsinger, in varsta de 18 ani, cu un tratament genetic experimental ca parte a unei testari clinice aprobate de FDA. El moare 4 zile mai tarziu, iar tatal sau banuieste ca nu a fost informat complet in ceea ce privea riscul experimentului. In timpul unei testari clinice ce investiga eficienta Propulsidului pentru refluxul acid la copii, Gage Stevens, in varsta de 9 luni, moare la Spitalul de Copii din Pittsburg.
(2000)
Lockheed Martin, membru al Fortelor Aeriene ale Statelor Unite si producator de rachete, sponsorizeaza Universitatea Loma Linda pentru un studiu, prin care se platesc catre 1000 de californieni care 1000 de dolari pentru a manca o doza de perclorat – un component toxic al combustibilului de racheta, ce cauzeaza cancer, afecteaza glanda tiroida si dezvoltarea normala a fetusilor si copiilor – timp de cateva luni zilnic. Doza ingerata de subiectii testati este de 83 de ori mai mare decat doza permisa de perclorat, stabilita de Statul California, care are perclorat in unele surse de apa potabila. Acest studiu al Loma Linda este primul studiu la scala mare ce foloseste subiecti umani pentru a testa efectele nocive ale poluantului din apa si este „evident ne-etic”, din perspectiva lui Richard Wiles, directorul de cercetare al Grupului Environmental Working.
(2001)
Pe situl sau de net, FDA admite ca politica sa de a include copii sanatosi in experimente pe oameni „a dus la un numar crescut de propuneri şi studii despre siguranta si farmaco-kinetica, incluzand acei copii care nu îndeplinesc conditia pentru care respectivul medicament este recomandat” . In cazul higgins si Grimes versus Institutul Kennedy Krieger, Curtea de Apel Maryland ia o decizie de referinta privind folosirea copiilor ca subiecti de testare, interzicand experimentarea non-terapeutica pe copii pe baza „interesului individual al copilului”
(2002)
Presedintele George W. Bush semneaza Actul Cele mai bune farmaceutice pentru copii (BPCA), oferind companiilor farmaceutice 6 luni de exclusivitate in schimbul derularii de teste clinice de medicamente pe copii. Acest gest creste desigur numarul de copii folositi ca subiecti umani.
(2003)
Michael Daddio din Delaware, in varsta de 2 ani, moare din cauza cedarii congestive a inimii. Dupa moartea sa, parintii afla ca doctorii au performat o operatie experimentala pe el cand avea 5 luni, in loc sa foloseasca metoda chirurgicala standard pentru a repara defectul congenital al inimii care li se explicase parintilor ca va fi aplicata. Aceasta procedura standard are o rata de succes de 90-95%, in timp ce inventatorul procedurii performate pe bebelusul Daddio este mai tarziu concediat din spital in 2004.
(2004)
In documentarul BBC „Copiii cobai” si in articolul BBC news cu acelasi titlu, reporterul Jamie Doran reveleaza faptul ca acei copii institutionalizati in sistemul de ingrijire al New York City, au fost fara sa stie subiecti umani in testari ale unor medicamente experimentale pentru SIDA, incepand din 1988 si, dupa parerea sa, pana in zilele prezente.
(2005)
Ca raspuns la documentarul si articolul BBC „Copiii Cobai”, Administratia Serviciilor pentru Copii din New York (ACS) emite in 22 aprilie un comunicat de presa admitand ca au fost folositi copii institutionalizati in testari experimentale ale unor medicamente pentru SIDA, dar ca ultimul test a avut loc in 2001 si prin urmare testele nu continua si in prezent, dupa cum pretinde reporterul Jamie Doran. ACS ofera informatiile si statisticile despre testele medicamentelor experimentale, bazate pe propriile inregistrari, si contracteaza Institutul de Justitie Vera pentru a conduce „o ancheta independenta privind politicile si practicile ACS in implicarea copiilor infectati cu HIV din institutiile de ingrijire a copiilor, in derularea de teste clinice in timpul anilor 1980 si 1990”
Bloomberg elibereaza o serie de rapoarte sugerand ca SFBC, cel mai mare centru de testare a medicamentelor experimentale a timpului, exploateaza emigranti si alte categorii de subiecti cu venituri mici, deruland teste cu credibilitate limitata din cauza violarii principiilor de testare ale FDA si chiar si cele proprii SFBC (Bloomberg). In octombrie 2005, Consiliul American al Chimiei ofera catre EPA 2.1 milioane de dolari pentru a studia modul cum copiii, de la nou-nascuti pana la varsta de 3 ani, ingereaza, inhaleaza sau absorb chimicalele. Precum IG Farben era pentru companiile farmaceutice ale Germaniei naziste, Consiliul American al Chimiei actioneaza ca un promotor al intereselor greilor din industria chimica, precum Bayer (care, din intamplare, chiar a fost un membru al IG Farben), BP, Chevron, Dow, DuPont, Exxon, Honeywell, 3M, Monsanto si Procter&Gamble. Studii deja au aratat ca aceste chimicale produse de aceste companii au efecte pe termen lung asupra copiilor si adultilor. Un studiu scurt, derulat pe 2 ani, precum CHEERS, ar esua desigur sa scoata la iveala aceste efecte pe termen lung, dar Consiliul American al Chimiei ar putea publica rezultatele acestui studiu scurt ca si „dovada” ca chimicalele sale sunt sigure.
2006 – 2007
Merck incepe sa faca presiune asupra Statelor Unite sa mandateze vaccinarea fetelor adoloscente cu Gardasil, un vaccin ce pretinde ca previne HPV, un virus cu transmitere sexuala. In februarie 2007, guvernatorul texan Rick Perry – ce a fost dovedit ca are legaturi financiare cu Merck, producatorul vaccinurilor – mandateaza vaccinul la adolescente
Un lobbyist cheie al companiei Merck, numit Mike Toomey, dupa cum s-a dovedit, fusese Seful Personalului Guvernatorului Perry. Decizia Texasului de a mandata vaccinul a fost o notabila si tulburatoare piatra de temelie in politica sanatatii publice, pentru ca este pentru prima data cand un vaccin este mandatat pentru o boala care nu poate fi contractata prin contact uzual in scolile publice. De asemenea, manevra a implicat „medicina cu pusca”, adica amenintarea cu arestul fortat in cazul refuzului injectiei mandatate de stat.
Vaccinarile Gardasil raman un grandios experiment medical ce este performat pe copii, pentru ca inca nu se cunosc efectele pe termen lung ale vaccinarii, nici macar daca vaccinarile vor scadea cu adevarat rata de cancere de col uterin, asa cum se intentioneaza.
2007
Guvernatorul din Maryland si oficialii sanatatii publice, satui de refuzul a peste 2000 de parinti sa-si vaccineze copiii, invoca din nou aceeasi „medicina cu pusca” si ii ameninta pe parinti cu arestul de 30 de zile daca nu-si supun copiii mandatului de vaccinare. Copiii si parintii sunt mai tarziu stransi la un tribunal local, paziti cu caini de atac si personal de securitate, in timp ce un judecator de district supervizeaza vaccinarea in masa a copiilor cu vaccinurile ce contin mercur toxic.
Poate toate lucrurile astea nu ar fi ieşit la iveală, dacă cineva la un moment dat nu ar fi recunoscut sau nu ar fi spus nişte lucruri mai mult sau mai puţin intenţionat. Toate experiemntele înşirate mai sus nu sunt doar într-un singur sens. Ele trebuiesc contextualizate. Ceea ce s-a făcut la un moment dat în Tuskegee, nu s-a repetat la nesfârşit în aceeaşi formul, ci prelucrată modificată schimbată.
Pentru cititorii din România aduc aminte doar două vaccinuri "celebre" în ultima vreme: vaccinarea fetiţelor împotriva HPV şi vaccinul contra gripei porcine. Sunt încă atât de multe discuţii în jurul lor, lucruri care încă nu s-au dovedit de nicio parte ce nu ţin ÎNCĂ de istorie. Dacă peste 20-30 de ani vaccinul împotriva HPV îşi va dovedi eficienţa vom elimina o boală cumplită ... dar dacă nu, atunci ce vom avea? Poate doar statistici.
sursa:
http://mrgreenbiz.wordpress.com/2009/09/02/vaccines-and-medical-experiments-on-children-minorities-woman-and-inmates-1845-2007/


Povestea sovietelor


Filmul se numeste "Povestea sovietelor". Priviti si va ingroziti pentru ca DOAR CEEA CE NU A MAI FOST POATE NU VA FI, DAR CEEA CE A MAI FOST, TOT VA MAI FI!
Toate teoriile eugenice atat de propagate astazi sub diverse denumiri (euthanasie, controlul populatiei, planificare familiala, etc.) vor conduce la ceea ce veti vedea in acest film.

FMI , cum se falimenteaza o tara ,Argentina 2001.
Un film care trebuie vazut,asa vom intelege mai bine cei 20 de ani de democratie ai Romaniei si incotro ne indreptam.


Sau versiunea redusa la 12 minute

preluare : http://www.surse.org/2011/05/surse-o-romanie-moderna-trebuie-sa-aiba.html

ADEVARUL ADEVARAT

Articolul de mai jos ,explica situatia economica mondiala actuala ,politica multor guverne ,de a cheltui bani publici cu o mare inconstienta,ASA E CIND NU SINT BANI MUNCITI DE EI.
Obama: "Urmează un Armagedon economic!"
vineri, 17 iunie 2011
Noua Ordine isi arata rezultatele: SUA se prabuseste intr-o luna!
De asemenea, faceţi click pe linkurile din text pentru detalii suplimentare.
În curând pe Pământ vor fi şapte miliarde de persoane... iar unul dintre obiectivele principale ale Noii Ordini Mondiale este reducerea cu orice pret a acesteia, - asa cum se stie., iar cifra estimata acelor care vor ramane este de  2 miliarde de oameni. În SUA există aşa-numitul  „Stonehenge American”  unde o inscripţie spune clar asta. Ne miram? De ce?  Robert Malthus a sustinut aceste lucruri inca din anul 1798, prefigurand Planul Illuminati!
Și ce, vă surprinde?
Barack Obama o spune pe şleau : urmează un Armagedon economic!
...iar aplaudacii Noii Ordini Mondiale se bucura..
Și ce, vă surprinde?
Este declarația de săptămâna aceasta a președintelui SUA. Care a dat si un termen clar: 2 august. Daca pana pe 2 august Congresul nu-i da voie sa împrumute mai mulți bani, vine Armagedonul. Si nu numai Obama a folosit cuvântul Armagedon: ci si Timothy Geithner, Secretarul Trezoreriei (ministrul de finanțe american, adică)
Republicanii (care sunt împotriva cererii președintelui), au început sa râdă: Secretarul Trezoreriei deja spusese ca limita de timp a Americii este pe 8 iulie (vezi articolul: SUA se prăbușește intr-o luna). Cum a reușit Geithner sa mai tragă de timp încă 3 săptămâni? Simplu: a întârziat plata salariilor bugetarilor, a întârziat plata datoriilor către companiile private. Cam ca in România.
Si de fapt, asta este si soluția: bugetarilor nu trebuie doar sa le întârzie salariile. Ci sa li se taie de tot. Concediați pe loc. Daca 5 bugetari fac treaba unui singur om, înseamnă ca 4 sunt de fapt asistați social. Programele de sănătate pentru cei săraci trebuie desființate, iar sărăntocii aruncați in strada, sa se trateze singuri. La fel si bătrânii din azilele de stat. Cum e posibil sa iei bani de la firmele private (care se zbat zilnic sa tina economia in spate), doar ca sa supraviețuiască niște incapabili?
Si știți ce e amuzant? Ca imensa majoritate a poporului american sunt de partea Congresului, nu a președintelui. Americanii de rând vor oprirea împrumuturilor. De ce? Pentru ca au înțeles un lucru absolut evident: ca Armagedonul economic e inevitabil. Împrumuturile nu rezolva nimic.
Un lucru pe care românii (sau grecii) încă nu l-au înțeles. Dar vor fi obligați!
Politrucii s-au făcut palizi la fața!
In 2010, când am scris articolul Treziți-va, criza abia a început! Urmează un Apocalips economic!, atât politrucii PDL-isti de la putere, cat si cei din opoziție, au ras. Le convenea sa creadă ca statul român, vaca lor de muls, va trai veșnic.
Ei, uite ca nu trăiește! Iar eu mă bucur de moartea lui – si a voastră!
Obama este un etatist. Ca si Iliescu, Tăriceanu, Băsescu, Ponta. Toată gașca.
Socialist, liberal, social-democrat – toate etichetele astea nu mai fac doi bani. Politica secolului 20 e falimentara. In realitate, oamenii se împart in doua: depinde unde vrei sa fie banii. Banii înseamnă putere. Vrei ca banii sa meargă la stat? Ești comunist. Vrei sa rămână la firmele private? Ești realist. Pentru ca si colo, si colo – e imposibil!
Îl respect pe Barack Obama pentru ca nu-si minte poporul. I-a avertizat pe americani ca vine Armagedonul, Apocalipsul – si așa e! Dar Obama e si comunist. Vrea sa dea putere statului. Asta e o prostie. Statul da faliment in tot ce face: sistem de pensii, sistem de sănătate, birocrație, industrie. Toate sunt un dezastru. Din fericire, in SUA, majoritatea populației si a politicienilor vor invers decât Obama.
In România însă, absolut toate partidele vor sa dea mai multa putere si bani statului. Toate sunt comuniste, toate vor sa continue împrumuturile. Toți politicienii români sunt bugetari, obișnuiți sa trăiască din impozitele firmelor private. Altceva nu știu. Nu avem nici măcar un singur partid de dreapta.
Dar spre deosebire de Obama, care măcar e corect cu americanii, politrucii români n-au nici o jena sa-si mintă poporul. Si PDL si USL au venit cu niște promisiuni aberante: ca din 2012 se vor mari salariile, ca or sa scadă si impozitele, ca daca vor fi ei la putere va curge lapte si miere. In realitate, in următorii 50 de ani, românii vor uita pâna si gustul mierii. Ii așteaptă o mizerie crunta, foame si frig.
Apocalipsul nu va fi la fel pentru toți.
Statul american al bunăstării pentru toți, se prăbușește. E inevitabil. Dar poporul american nu se teme de asta, ba chiar o dorește. Americanii iubesc capitalismul real, iubesc competitia si știu ca au destula tărie sa iasă la lumina pe partea cealaltă. Si vor ieși mai puternici, pentru ca toți cei slabi vor muri pe drum.
Românii însa nu vor scăpa. Românii se vor tine de promisiuni mincinoase si își vor plânge singuri de mila până in ultima clipa. Dar nu vor mișca un deget sa se salveze. Vor aștepta in zadar sa-i salveze altcineva – ba americanii, ba Uniunea Europeana. Dar fiecare e ocupat cu problemele lui.
Iar pentru Uniunea Europeana, sa fim serioși: România e tara curvelor si a hoților. Uniunea Europeana își da seama ca trebuie sa se reformeze, iar România nu face parte din reforma. UE va trimite înapoi toți infractorii si va lua din România exact ce-i trebuie: medicii, inginerii, patronii de firme. Iar “șmecherii” de români care visau ca vor primi pensii si salarii din bani europeni, vor rămâne cu gura căscata prostește: cum…pai nu sunteți solidari cu noi? Ei, uite ca nu!
Statul român, statul social creat de Iliescu in 1990, e mort. Si s-ar putea sa dispară nu doar din istorie, ci si de pe harta.
ETICHETE: CONSPIRATIA MONDIALA


sursa  :http://www.surse.org/2011/06/obama-urmeaza-un-armagedon-economic.html

Cum guvernele&serviciile secrete isi ucid proprii cetateni si libertarea acestora

Preluare de pe  : http://florinus63.blogspot.com/2011/05/cum-guvernele-secrete-isi-ucid-proprii.html

Daca maine mori si inca nu ai vazut acest film, ai vietuit - mancat, dormit si muncit in acesta viata, avand ca fundament o minciuna; mai exact, chiar ai "ars gazul" degeaba. Ai fost o oaie din intreaga Miorita, timp in care ti s'a repetat in urechile pline de praf propagandistic, ca tu ai fi STATUL, si mai departe ca acest STAT este in slujba ta[?????], si ca ti se respecta drepturile constitutionale. Deci, in "gradina lui Ion, toate oile'nca dorm...", fapt deosebit de imbucurator pt lupi si caini, care regizeaza piesa dupa piesa, pana oaia va ramane goala-pusca, numai cu CNP'ul. Si acest scenariu este oriunde arunci privirea...si oriunde arunci privirea, arunci si banii; nu neaparat tu, ci cei "abilitati" sa faca asta, cu si pe banii tai.
Desteapta'te; vizioneaza filmul, si fii atent la ce se intampla in lume si la cat de multe din drepturi si abilitati a renuntat omul, "predandu'le" diferitelor organizatii, organisme, aparate de securitate, sisteme de sanatate, de protectie a copilului fata de parinti, a protectiei parintilor fata de copii, a protectiei in fata violului, dupa care s'au ingrijit de protectia violatorului, a protectiei fata de gripa aviara, porcina, umana :), a protectiei fata de caini, a protectiei cainilor fata de oamenilor....o mai mare tragico-comedie nici ca se poate. Si astea toate pentru ca omul sa nu traiasca viata in mod armonios, in cadrul unei familii normale, sanatoase - ci sa fie un trepadus in acest scenariu, sa alimenteze cu energia lui aceste teatre in care va lupta in arena in timp ce pretorienii privesc amuzati.
Oamenii traiesc un scenariu; acesta e Matrix'ul prezentat in trilogie, insa cei care au vazut filmul nu au inteles mesajul, fiind atenti in efectele de scena si catalogarea ca si SF. Ei nu stiu inca scopul vietii....: sunt papusi pt corporatii si concerne, timp de 35, 40 de ani, in ultimii luptandu'se pentru medicamentele pe care trebuie sa si le administreze urmare a suferintei pe care o incearca organismul "bombardat" cu prostii, minciuni si demo'uri pe parcursul vietii.
Cum spune si filmul "ATI AJUNS SA VA IUBITI PROPRIA PROSTIE SI SCLAVIE" pentru ca va ofera comoditate, fara sa fiti expusi la efort fizic sau mental.
2 ore filmul, dar esti mai informat decat in 10 ani de emisiuni de la posturile tv conventionale.
Curata mintea si astfel va fi si omul.

PsyWar, războiul psihologic


Un film despre manipularea prostimi  in zilele noastre (prostimea fiind NOI )
Prima parte

PsyWar – Wake up!(Documentar,partea I)
 
 Vezi  mai multe  video    din   politica

A doua parte


PsyWar – Wake up!(Documentar,partea a II-a)
 
 Vezi  mai multe  video    din   politica

Stapanii bancilor cresc preturile alimentelor …


Posted in BANCI, Goldman Sachs, JP Morgan Chase, MANCARE by saccsiv on iunie 10, 2011
Speculatorii care urmăresc mari pro­fituri prin investiţii în fondurile legate de bursele de mărfuri crează bule ale preţurilor iar în final asta înseamnă scumpirea mâncării şi împingerea sărmanilor lumii într-o sărăcie şi mai lucie, scrie The Guardian.
Este nevoie ca guvernele lumii să in­tervină pentru a sparge uriaşa bulă care s-a format în preţul mărfurilor pre­cum alimentele sau ţiţeiul, potri­vit unui raport al Organizaţiei Na­ţiu­nilor Unite (ONU).
Preţurile au urcat ca răspuns la disfuncţionalităţile pieţelor de mărfuri, potrivit raportului. Acesta contrazice o grămadă de economişti şi bancheri centrali, care văd creş­te­rea preţurilor drept un efect al creşterii cererii.
„Rolul în schimbare al burselor de mărfuri, care se transformă în pieţe financiare, are repercusiuni enorme în economie”, arată unul dintre autorii raportului, Heiner Flassbeck, director la Unctad, unitatea ONU care se ocupă de comerţ şi dezvoltare.
Investitorii sunt încurajaţi să se comporte ca o turmă, cu puţine stimu­lente de a paria împotriva creşterii preţurilor. Petrolul ar putea fi supraevaluat cu 20%, în vreme ce porumbul este subiect pentru mari schimbări de preţ.
În aprilie,  organizaţia non-guvernamentală World Development Movement a acuzat Barclays Capital, braţul de investiţii al băncii Barclays şi unul din primii trei jucători din lume alături de Goldman Sachs şi Morgan Stanley, de creşterea preţurilor la alimente. BarCap a fost pionier în crearea de instrumente derivate care permit investitorilor şi fondurilor de pensii să parieze pe preţul mâncării. În mod tradiţional, fondurile de pensii nu au voie să investească în aceste domenii. Există aproape 270 de miliarde de dolari pariaţi în derivative pe preţurile mărfurilor, faţă de 90 de miliarde în 2005, potrivit Unctad.
Un indice alcătuit din 55 de materii prime alimentare a ajuns în aprilie la un nou record mondial, potrivit Organizaţiei pentru Alimente şi Agricultură (FAO) din cadrul ONU, ducând la accelerarea presiunilor inflaţioniste la nivel mondial. Alimentele s-au scumpit cu 25% anul trecut, conform indicelui în cauză. Planeta se află „la un şoc distanţă” de noi valuri de scumpiri la mâncare şi de criză a aprovizionării cu alimente, declara în luna aprilie Robert Zoellick, preşedintele Băncii Mondiale. Încă 10 milioane de oameni ar putea intra în categoria celor săraci dacă indicele va avansa cu 10%, potrivit Băncii Mondiale. Anu trecut au sărăcit încă 44 de milioane oameni în întreaga lume, ceea ce duce la 1,2 miliarde numărul celor care trăiesc în sărăcie extremă pe Pla­netă, cu mai puţin de 1,25 dolari pe zi.
În România, cartofii s-au scumpit cu 50% în ultimul an, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Ba mai mult, s-a ajuns la situaţii aberante, când un kilogram de cartofi costă mai mult decât unul de portocale sau un kilogram de varză costă mai mult decât aceeaşi cantitate de banane. România a avut în luna aprilie o inflaţie de 8,4% faţă de luna aprilie 2010, cea mai mare din Uniunea Europeană, potrivit Eurostat.


Sfârşitul sărăciei ?INTRADEVAR ,UN FILM CARE NU IL VOM VEDEA LA NICI-O TELEVIZIUNE
Invitat la peste 25 de festivaluri cinematografice, de la debutul său din săptămâna criticii, a prestigiosului Festival de Film de la Cannes, din mai 2009, The End of Poverty, o coproducţieCinema Libre Studio şi Robert Schalkenbach Foundation, în regia lui Philippe Diaz, este un documentar extraordinar, narat de cunoscutul actor Martin Sheen, care ridică îndrăzneţ "covorul lumii civilizate", revelând cronologic, prin adevăruri usturătoare, faptele murdare ce au condus la actuala stare economică mondială, dominată de inechitate şi de sărăcie
Filmat în mahalalele Africii şi cartierele sărace ale Americii Latine, documentarul se bazează pe mărturiile a doi laureaţi Nobel, în economie, Amartya Sen şi Joseph Stiglitz (ce se distanţează surprinzător de "crezul" economic capitalist), ale unor celebri scriitori ca Susan George, Eric Toussaint, John Perkins, Chalmers Johnson, profesori universitari ca William Easterly şi Michael Watts, oficiali guvernamentali, ca vicepreşedintele Boliviei, Alvaro Garcia Linera şi lideri ai mişcărilor sociale din Brazilia, Venezuela, Kenya şi Tanzania.
Ce aflăm din film ?

Un truism dureros, poate, că sărăcia globală nu a apărut întâmplător, peste noapte.

Încetăţenită în ţările europene, după sute de ani de nedreptăţi ale unor societăţi sclavagiste sau feudale, a fost exportată şi legitimată în întreaga lume, începând cam de la 1492, prin cuceriri militare, sclavie şi colonizare, ce au condus, ulterior, la confiscarea terenurilor şi a resurselor naturale ale ţărilor ghinioniste, aflate în calea plăgii numită intoleranţă creştină şi capitalism incipient, menită să mascheze prin idealuri religioase, lăcomia neostoită a familiilor nobiliare, conducătoare ale marilor puteri coloniale europene, cărora li se alătură şi noua minune masonică, statul conglomerat, SUA, împreună cu imperialii japonezi.
Actualmente, această stare de fapt persistă, efectele ei agravându-se clipă de clipă, datorită datoriilor financiare statale injuste, politicilor "neoliberale" sau "neocapitaliste", de comerţ şi impozitare sau, mult mai simplu spus, prin grija naţiunilor bogate, de a profita sângeros de ţările sărace, în curs de dezvoltare, ale lumii a treia.

Putem oare elimina sărăcia, generatoare a unui genocid în fiecare minut, prin moartea implacabilă a 24.000 dintre săracii lumii, în cadrul actualului sistem economic ?

Mai gândiţi-vă !

Să nu uităm, atunci când occidentalii ne cer să le respectăm stilul şi standardul ridicat de viaţă şi să ne încadrăm într-o ordine mondială deja constituită, că avem de-a face, de fapt, cu urmaşii unor criminali în masă, ce şi-au clădit bunăstarea prin tâlhării şi crime inimaginabile, în ultimii 500 de ani de colonialism şi chiar dacă sclavia a fost abolită, pe hârtie, în secolul trecut, aşa cum am demonstrat şi prin alte documentare postate pe blog, realitatea este că, între 60 şi 80 de milioane de oameni din lume, după estimări modeste aş spune eu, trăiesc în condiţii sclavagiste, în ţări din care şi azi are loc un proces, pe care unul dintre spaniolii intervievaţi, îl denumeşte cu eufemismul nevinovat "transfer de resurse", în locul realului "jaf nesimţit".

Îmi aduc aminte şocul resimţit, copil fiind, când, prin romanele întunecate ale lui Charles Dickens, am intrat prima dată în contact cu sistemul judiciar draconic al Angliei victoriene, aflată în plină "revoluţie industrială" şi în plin capitalism, care pedepsea cu moartea cel mai mărunt furt, fiindcă dintotdeauna, jefuitorii criminali nu au admis concurenţa, sub nici o formă.

Putem afirma că nimic nu s-a schimbat în esenţă, în lume, fiindcă, în vechile practici coloniale, vom recunoaşte cu uşurinţă tot ceea ce s-a întâmplat la noi, începând din 1990.

Realitatea echivalenţei capitalism - colonialism, este mai evidentă astăzi ca oricând, pentru un sistem care nu poate supravieţui decât prin tâlhărie, nu prin exploatarea echitabilă a bogăţiilor naturale ale lumii sau a muncii umane, neexistând un sistem mai absurd individualist decât capitalismul - aşa cum constata trist un mare gânditor ca Emil Cioran - care promovează izolarea, egoismul, ruperea de orice valori sociale comune - eradicarea proprietăţii private, fiind concluzia la care ajung toţi gânditorii, ce încearcă să descopere o soluţie pentru defectele societăţii capitaliste, ce condamnă la dispariţie, cei peste 800 de milioane de malnutriţi ai lumii.

Fostul student în filozofia artei şi politică de la Sorbona, Philippe Diaz, regizorul filmului,  îşi aminteşte:

"Când am fost contactat, de un membru al consiliului de administraţie al Fundaţiei Robert Schalkenbach, care m-a întrebat dacă sunt interesat să facem un film despre sărăcie, câteva întrebări mi-au răsărit in minte, prima fiind:

Ar putea fi, un film, despre ceva mai mult decât sărăcie, care să poată explica adevăratele ei cauze ?

După câteva luni de cercetări şi documentare şi câteva propuneri, fundaţia a acceptat să-mi dea mână liberă, pentru a face un film care să explice cauzele reale, istorice şi politice, ale sărăciei lumii, fără nici un fel de limitare.

Într-un final, ţelul filmului a devenit schimbarea obiectului dezbaterii, de la 'sărăcia e o ruşine' la 'sărăcia există dintr-un anume motiv'."

Care ar fi putut fi acest motiv ?

În primul rând manevrele politico-financiare, ale actualelor mari puteri ale lumii, prin care, datoriile locale ale fostelor puteri coloniale, au fost transferate ilegal, noilor guverne formate în ţările ce şi-au câştigat independenţa politică, în ultimele două secole, ce au fost astfel obligate să plătească, fostelor metropole, datoriile angajate de acestea.

"Beneficiile" politicilor demente ale cămătarilor lumii, FMI şi Banca Mondială, au condus, în scurt timp, din 1970 şi până în prezent, la triplarea numărului celor afectaţi de foamete, pe plan mondial.

În iulie 1944, profitând de degringolada provocată de conflagraţia mondială, regizată tot de ei, 730 de delegaţi ai naţiunilor aliate, semnează odiosul Acord de la Bretton Woods, fixând un set de reguli, instituţii şi proceduri, ce urmau să "regleze" sistemul monetar internaţional (graba cu care a fost organizată această conferinţă spunând multe despre adevăratul scop al WW II), planificatorii înfiinţând Fondul Monetar Internaţional şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, ca principale instrumente de lucru, ce au devenit operaţionale din 1945, după ce, un număr suficient de ţări, au ratificat acordul.

Chemat să garanteze solidaritatea monetară mondială, dar să şi răspundă de disciplina financiară comună, FMI are ca funcţie principală declarată "asigurarea convertibilităţii monedelor, stabilităţii schimburilor şi distribuirea de ajutoare, sub formă de lichidităţi, diferitelor state membre".

Deşi numără 140 de membri actualmente, în structura FMI, SUA, are 23% din voturi, dispun de drept de veto şi de o majoritate de fapt, care le permit să nu supună la vot, decât ceea ce vor să admită.

Banca Mondială  - la origine, Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare - are ca principală raţiune de a fi, ajutorarea reconstrucţiei ţărilor membre şi favorizarea dezvoltării lor economice, acţiunea ei înscriindu-se într-o perspectivă pe termen mai lung decât cel al FMI.

În realitate, însă, scopul ei este identic: să asigure cu răbdarea fermă a unui păianjen financiar, trecerea economiilor naţionale la economia mondializată de piaţă "liber-schimbistă", dominată de Washington.

În 1960, pentru a "uşura munca" Băncii Mondiale, s-au înfiinţat două organizaţii satelit, Asociaţia Internaţională de Dezvoltare şi Societatea Financiară Internaţională, denumiri ce acoperă structuri nebuloase de furnizori de fonduri care, la adăpost de orice control democratic, fac legea în nefericitele ţări cărora le furnizează capital.

Cele două componente de bază ale ideologiei americane - cea religioasă şi cea economică - se regăsesc în ortodoxia vehiculată de cele două instituţii, materializând cetatea ideală mondială, în care prin grija SUA, va fi asigurat accesul la putere al burgheziei comerciale de inspiraţie "neoliberală".

Mecanismele de alienare, bine probate în timp, ale celor doi monştri financiari, se conformează, în linii mari următoarei scheme:

1. Când o ţară în curs de dezvoltare este, printr-un mijloc necinstit sau altul, adusă în situaţia de a solicita un credit, i se expediază "experţi" (a se citi asasini economici, după definiţia unui iniţiat, John Perkins), ce reprezintă interesele amorfelor instituţii creditoare.

2. Proiectele elaborate, deşi variază în detalii, conform unor anumite constrângeri specifice, oferă o structură generală identică, aceasta fiind condiţia obligatorie a acceptării lor.

"Planurile de ajustare structurală" care rezultă, stabilesc de la bun început un anumit număr de etape prealabile, pentru un potenţial împrumut:

a. liberalizarea preţurilor;
b. devalorizarea monedei naţionale;
c. blocarea, respectiv diminuarea salariilor;
d. reducerea, în consecinţă, a cheltuielilor publice, în vederea reducerii deficitului extern;
e. privatizarea marilor grupuri publice (bănci, com-
panii de transport, companii industriale ş.a.m.d.);
f. deschiderea graniţelor pentru concurenţa internaţională;
g. specializarea într-un număr limitat de producţii, pentru export.

Citite cum trebuie, toate aceste exigenţe îşi dezvăluie, din plin, caracterul neocolonialist, de dezvoltare a unei organizări sociale bipolare accentuate, ce agravează consecinţele jafului mondial organizat de FMI şi BM, având pretutindeni efectele similare, cărora le veţi fi martori în documentar şi pe care le simţiţi pe propria piele, într-o ţară trădată de un preşedinte bădăran, înscăunat pe 10 ani peste o naţiune de năuci, numai buni de condus spre dezastru.

Până în 2008, noi românii, poate mai puteam dormi liniştiţi, încă, după 18 ani de hoţii economice, desfăşurate de aceeaşi indivizi, sub diverse coloraturi politice înşelătoare, dar dacă nici această falsă criză economică, ce ne-a lovit atât de grav în ultimii trei ani, nu ne va face să realizăm că aparţinem unei comunităţi planetare extrem de mici, totuşi, ale cărei tare ne afectează deopotrivă pe toţi, că sistemul economic capitalist este o mare minciună, lipsită de orice viitor, pe termen scurt şi lung, atunci suntem condamnaţi, în grup, la nefiinţăCe-ti doresti cu adevarat ?
Mesajde Indian Larry » Ieri, , 23:29
Un iaht a ancorat in Mexic, langa un micut sat de pescari.

Un turist, i-a complimentat pe pescari pentru calitatea produselor si i-a intrebat cat timp le ia sa prinda acei pesti.
"Nu foarte mult timp", au raspuns pescarii la unison. "Dar de ce n-ati mai stat, ca sa prindeti mai mult peste?"
Pescarii i-au raspuns ca micile cantitati pe care le prind, sunt suficiente pentru nevoile lor si ale familiilor lor. "Pai, si ce faceti in restul timpului?". a intrebat turistul. "Dormim pana tarziu, pescuim putin, ne jucam cu copiii si ne facem siesta impreuna cu sotiile noastre. Mai tarziu, pe seara, mergem in sat, unde ne intalnim cu prietenii, bem putin, cantam la ghitara cateva cantece si tot asa... Avem o viata plina." Turistul i-a intrerupt, "Stati putin! Eu am absolvit Harvard-ul, am o diploma in economie si pot sa va ajut! Trebuie sa pescuiti mai mult timp in fiecare zi. In felul asta, o sa puteti vinde pestele pe care il prindeti in plus. Cu veniturile suplimentare, veti putea cumpara o barca mai mare." "Si dupa asta?" au intrebat pescarii. "Cu banii suplimentari pe care-i va aduce barca, veti putea cumpara o a doua si o a treia barca si tot asa, pana cand veti avea o intreaga flota de traulere (barci de pescuit). In loc sa vindeti pestele unui intermediar, veti putea negocia direct cu marile fabrici de procesare, poate chiar sa va construiti propria fabrica. Atunci veti putea parasi satucul asta micut si sa va mutati in Mexico City, Los Angeles, sau poate chiar la New York ! De acolo va veti putea conduce noua intreprindere prospera." "Si cam cat timp ne-ar lua asta?" au intrebat pescarii.
"Douazeci, poate chiar douazeci si cinci de ani." a replicat turistul. "Si dupa asta?" "Dupa asta? Ei bine, prietene, asta-i momentul cand devine cu adevarat interesant", a raspuns zambind larg turistul. "Cand afacerea ta este cu adevarat uriasa, poti sa incepi sa vinzi si sa cumperi active si sa faci milioane de dolari!"
"Milioane? Serios? Si dupa asta?" au intrebat pescarii. "Dupa asta, veti putea sa va retrageti din afaceri, sa traiti intr-un satuc linistit si retras pe malul marii, sa dormiti tarziu, sa va jucati cu copiii vostri, sa va faceti siesta cu sotiile si sa va petreceti serile impreuna cu prietenii distrandu-va cum vreti voi."
"Cu tot respectul, domnule, dar asta e exact ce facem acum. Care ar fi rostul sa irosim douazeci si cinci de ani?", au intrebat mexicanii.


Preluat de pe www.stuparitul.comCat de „rau” o duceau libienii?


Preluare articol link : http://saccsiv.wordpress.com/2011/05/23/cat-de-%E2%80%9Erau%E2%80%9D-o-duceau-libienii/


LIBIA- Ce nu va fi publicat de masmedia niciodata Citeva despre dictatorul insingerat Gadafi, care isi chinuieste poporul.
-Poporul Libian primeste credit fara dobinda
-Elevii primesc salariul mediu al acelei profesii, pe care o invata.
-Daca cineva nu-si gaseste de munca statul ii da salariu plin parca ar lucra.
-Tinerii casatoriti primesc casa gratis de la stat.
-Orice tinar libian daca se inscrie la orice facultate din lume,primeste 2500 euro de la stat plus intretinere + o masina.
-Masinile sint vindute la pret de fabrica.
- Libya nu are datorii fata de nimeni in lume. -Invatamintul si spitalizarea sunt gratis.
-25% din populatie are facultate.
-Pe strazi nu sint cersetori, toata lumea are locuinta.
-15 centi costa o paine.
Deci e rau de tot. Nu e de mirare ca pentru cei ce conduc lumea asta din umbra, Libya e o . Gaddafi nu a fost de acord cu dobinzile mari aplicate de Banca Mondiala. Deci e dictator. Libya a fost o tara L I B E R A asta-i adevarul despre razboiul din Libya .
Comentariu saccsiv:
Am incercat sa verific cifrele de mai sus, dar n-am prea reusit. Pe enciclopedii sau in mass-media n-am gasit decat o recunoastere a faptului ca Libia are un foarte ridicat nivel de trai a locuitorilor sai, deoarece este un mare exportator de petrol. Ca a fost declarata ca avand populatia cu cea mai mare speranta de viata din Africa si anume 74 de ani. Ca are cam 1,7 milioane de studenti, la o populatie de 6,420 milioane de locuitori.
Țara este una dintre cele mai bogate din Africa. PIB nominal per capita în 2010 a fost de 12.062 dolari (locul 48 în lume), conform FMI. PIB per capita după paritatea puterii de cumpărare a fost de 14.878 în 2010. HDI (Indicele dezvoltării umane), un indicator alternativ ce ia în seamă și accesul la educație și alte elemente legate de nivelul de trai, pune Libia în fruntea celor mai dezvoltate țări africane. PIB nominal a fost de 77,9 miliarde dolari în 2010, conform aceleași surse, după o creștere economică de peste 10%.
Citind in diagonala multe articole din mass-media, am aflat cu greu printre randuri ca toate familiile au o locuinta, o masina, televizor si telefon. Spitalele si liceele sunt la standarde ridicate. Toti locuitorii au acces la doctori, clinici, medicamente, gratuit.
Cam atat. Dar suficient cat sa putem considera ca cifrele din e-mail pot fi reale.
Cand au motivat invazia Libiei, analistii o tot tineau intruna cu bietul popor chinuit, impotriva caruia Gaddafi a pus aviatia. Daca insa erau cu adevarat atat de saraci, sigur mass-media venea cu cifre si imagini cutremuratoare. Dar pentru ca ele nu exista, s-au multumit sa ascunda cat mai mult adevarul …


Miliardari ruşi, refugiaţi în iglu-urile din Siberia


În Rusia se naşte un fenomen: mii de ruşi bogaţi părăsesc oraşele şi se retrag în zone izolate, pentru a-şi duce viaţa cât mai departe de civilizaţie. Trăiesc in colibe, manâcă doar ce cultivă şi îşi cresc copiii în spirit liber. Pentru ei, banii şi cariera nu mai au valoare. Mai mult, sunt convinşi că în curând vom trăi toţi ca ei. O echipa a emisiunii “În Premieră” a petrecut câteva zile într un sat in apropiere de Siberia unul dintre cele 200 din Rusia ridicate de la zero de foşti bogătaşi, scrie Ziare.ro
 
Au fost profesori, ingineri, avocaţi, oameni de afaceri. Au avut bani şi cariere de invidiat. Dar într-o zi şi-au vândut casele, şi-au îngheţat conturile şi s-au retras în sălbăticie pentru a trăi ca la începuturile lumii. Constantin, călăuza noastră, a fost anchetator in miliţia rusească, dar la vară se va muta şi el în Alexandrovka, satul de la porţile Siberiei.
 
În Rusia sunt deja două sute de sate, construite de la zero de oameni convinşi că în curând, progresul se va întoarce împotriva noastră, iar lupta ne va fi fatală. Eduard e unul dintre ei. A lucrat in Occident şi a fost manager de talie internaţională. Acum locuieste in iurta, un fel de cort cu podea de lemn. Are doi copii pe care refuză să-i dea la şcoală de teama că sistemul ii va transforma in marionetele civilizatiei. Dar in Alexandrovka toti au studii superioare, asa ca David si Danila au de la cine invata.
 Mănâncă simplu şi doar ce cultivă. N-au nici curent electric, nici apă curentă. Şi vara şi iarna se călesc cu galeti de apa aruncate peste ei, la temperaturi siberiene. Cu totii vor sa traiasca in strictul necesar, fara bani si fara tehnologie. Constantin, zis Samanul, a fost securist, dar acum e vraciul comunitatii. Isi vindeca pacientii cu rugaciuni, plante si ritualuri de imbaiere.Conspiraţia uzurii morale planificateDe  mare importanta cele scrise mai jos,, iar clipul ? foarte edificator.


O ilustră necunoscută, Cosima Dannoritzer, lansa în data de 30 noiembrie 2010, la televiziunea norvegiană, un documentar excelent, The Light Bulb Conspiracy, realizat cu deplin profesionalism, într-un stil alert şi perfect coerent, care confirma, aducând dovezi palpabile, un concept, "planned obsolescence" sau uzura morală planificată, ce făcuse doar obiectul teoriilor conspiraţiei, până atunci.


Documentarul s-a bucurat de un real succes, seria premierelor naţionale continuând de la începutul acestui an, într-o serie de ţări europene incluzând Irlanda, Franţa, Germania şi Finlanda.


The Light Bulb Conspiracy combină cercetarea de investigaţie şi rarele imagini de arhivă, pentru a urmări povestea nespusă a uzurii morale planificate, de la începuturile sale, în anii '20, prin apariţia unui cartel secret, înfiinţat în mod expres, pentru a limita durata de viaţă a becurilor incandescente, până la poveşti actuale care implică echipamente electronice de vârf (cum ar fi iPod) şi spiritul de opoziţie, tot mai intens, în rândul consumatorilor obişnuiţi.

Pentru partizanii curentului Zeitgeist, noţiunea de uzură morală planificată nu reprezintă o noutate, fiind una dintre expresiile repetate obsedant de Jacque Fresco sau de realizatorul seriei, Peter Joseph, ca fiind cauza principală a consumului accelerat şi iresponsabil, al tuturor resurselor naturale de care dispune această planetă.


Pentru detractorii seriei, tocmai această noţiune s-a constituit într-un contraargument, aceştia susţinând, printre altele, că nu sunt aduse suficiente dovezi care să probeze realitatea fenomenului, în sine.

Dincolo de opacitatea unor astfel de "vizionari", incapabili să discearnă din multitudinea de dovezi oferite zilnic, în acest sens, de comerţul internaţional,  acest film vine ca o completare providenţială, evidenţiind clar, pe bază de documente indisputabile, că, uzura morală planificată, nu este o simplă idee a teoriei conspiraţiilor, ci este, în realitate, conceptul fundamental al societăţii de consum, care nu-şi poate justifica existenţa decât în baza unui consum  în creştere exponenţială.


Aberaţia unei asemenea strategii lacome, de creştere progresivă a producţiei şi implicit consumului - în condiţiile unei planete cu o populaţie şi resurse fizice evident limitate, care nu poate conduce decât la sufocarea planetei sub un munte de deşeuri, constituit nu numai din echipamente defecte ci, mai ales, din echipamente uzate moral - a fost subliniată repetat de ciclul Zeitgeist şi, de altfel, de orice alt documentar cinstit care tratează critic cursa galopantă a "consumerismului

Conceptul "planned obsolescence" şi echivalentul lui românesc, "uzură morală planificată", ascund unele capcane: produsele nu doar se uzează moral sau se demodează, pur şi simplu, ca în cazul produselor de îmbrăcăminte, de exemplu, ci, în foarte multe cazuri, sunt programate tehnologic să se autodefecteze sau să se blocheze, după un ciclu redus de funcţionare, aceasta fiind şi latura cea mai imorală a întregii afaceri: fabricarea intenţionată a unor produse de proastă calitate, în scopul forţării achiziţionării de noi produse, la fel de arătoase şi de proaste, calitativ vorbind.


Chiar dacă, perspectiva anilor interbelici, era aceea a unei planete cu resurse nelimitate, lipsa de scrupule a fabricanţilor rămâne valabilă, prin reducerea intenţionată a fiabilităţii produselor, în scopul maximizării profitului, orice client aflându-se, implicit, în postura unui jucător de poker decis să se confrunte cu nişte trişori învederaţi, fiind înşelat încă din momentul în care se hotăra să treacă pragul unui magazin.

Vorbind de perioada interbelică, mi-a rămas întipărită în minte o imagine stupefiantă, din cărţile de istorie, ce ilustra falsa criza financiară regizată începând cu 1929, ce era definită ca o criză de supraproducţie, imaginea arătând o serie de muncitori care deversau conţinutul unor cisterne pline cu lapte, direct în canalizări.


Nici un profesor nu mi-a putut oferi, pe atunci, o explicaţie viabilă, pentru faptul că, în plină aşa-zisă criză alimentară, un aliment de bază era aruncat la canal fiindcă, în caz contrar, ar fi trebuit să fie vândut în pierdere, (i)logica unei astfel de acţiuni rămânând obscură pentru copilul din mine.

Într-un final, cea mai mare criză economică globală a coincis cu ascensiunea hitlerismului, care urma să aducă lumea în pragul unui război mondial, ce desfiinţa imperiile coloniale tradiţionale, în favoarea unui colonialism mai discret sau cu "o faţă umană", cum ar spune zâmbind excesiv de larg, un kgb-ist mioritic trandafiriu: neocolonialismul sau colonialismul financiar.


Perioada "postbelică" (nu mă pot decide să renunţ la ghilimele, în condiţiile în care lumea a fost zguduită constant, de atunci încoace, de multiple conflicte regionale orchestate pe premise false) a fost definită de o relansare economică dar şi de o divizare a lumii în două blocuri politico-ideologice, aparent distincte (mă exprim astfel fiindcă, sursele de finanţare şi eşaloanele decizionale supreme, au fost identice, în ambele cazuri), socialismul şi capitalismul.

În timp ce capitalismul, deşi devenise evidentă limitarea resurselor planetare, s-a lansat pe spirala producţie/consum, care ne-a adus în pragul colapsului actual, socialismul, a urmat calea opusă, cum era de aşteptat, de la un experiment de altă natură, impus de oculta mondială.


În facultăţile noastre politehnice, unul dintre cursurile fundamentale ale anilor de final, se intitula "Fiabilitate" şi, zic eu, pentru o persoană dispusă să atingă performanţe maxime în carieră, părea extrem de logic să proiectezi, să fabrici sau să utilizezi, echipamente a căror durată limită de viaţă trebuia, evident, să fie maximă posibil.

Din întreg blocul capitalist, o serie de ţări din Orientul Îndepărtat (Japonia, Coreea de Sud etc.) făceau notă discordantă, fabricând echipamente menite să te servească din leagăn şi până la pensie, dovada fiind dată şi de clasamentele de fiabilitate auto, de exemplu, publicate în ultimii ani, în care firmele japoneze ocupă permanent locurile fruntaşe, în timp ce firme pretenţioase, mult mediatizate, ca Mercedes, BMW sau Audi de exemplu, se fac de râs constant, prin rata extrem de mare de defectare, a produselor lor de lux.


Întotdeauna m-a uimit această discordanţă şi încercam să înţeleg de ce nu se răzvrătea, mai convingător, mercantila lume capitalistă occidentală, împotriva unei astfel de atitudini orientale "aberante".

Răspunsul nu s-a lăsat mult aşteptat însă: în 1997, maleficul imperiu britanic făcea un gest de neconceput (mai ales că 15 ani mai devreme luptase cu disperare contra Argentinei, pentru un arhipelag golaş, Malvine şi fără nici o valoare economică), retrocedând de bună voie Hong Kong, stăpânei de drept, China.


Urmarea a fost prăbuşirea burselor orientale, o ţară perfect tehnologizată şi cu un potenţial uman uriaş, Coreea de Sud, fiind declarată, la modul tembel, falimentară peste noapte şi fiind obligată să contracteze cel mai mare împrumut din istoria asasinilor financiari ai FMI.

În acelaşi context, dată fiind şi tehnologia HAARP deţinută de imperiul american, mă întreb dacă nu cumva, catastrofele recente abătute asupra Japoniei, nu au aceeaşi sursă şi acelaşi scop

Revenind la domeniul auto, aş vrea să vă reamintesc practicile unui alt concern, care a dominat piaţa noastră internă vreme de decenii - Renault.


Declarată firmă colaboraţionistă, după al doilea război mondial, concernul a fost naţionalizat în 1945, din ordinul lui Charles de Gaulle şi reprivatizat în 1996; indiferent de umbrela sub care a operat, produsele lor manifestau aceeaşi constantă lipsă de fiabilitate şi, deşi erau fabricate, în majoritate, în ţări ale lumii a treia, cu costuri minime, piesele de schimb erau de circa trei ori mai scumpe, decât cele similare ale producătorilor germani, de exemplu.


În domeniul informatic, Epson, s-a numărat printre primele firme care au pus în aplicare, pe faţă, conceptul de uzură morală planificată, introducând iniţial un chip de blocare a reîncărcării cartuşelor de cerneală, exemplul lor fiind urmat curând şi de alţii.

Deşi nedeclarată, uzura morală a produselor software Microsoft, în special sistemele de operare şi complicitatea acestora cu fabricanţii de echipamente hardware, era evidentă prin manifestări: aproape orice computer nou cumpărat solicita un sistem de operare mai nou, orice sistem de operare nou refuza să ruleze sau bloca des funcţionarea software-ului mai vechi şi, mai ales, evoluţia foarte rapidă a componentelor hard se făcea în lipsa unei standardizări, componentele mai vechi devenind inutile, cam o dată la şase luni, până de curând.


Neaprobarea oficială a strategiei abjecte a lui Bernard London (pe care o puteţi consulta aici ), de impunere prin sancţiuni legale, a uzurii morale planificate, ca pretext a ieşirii dintr-o falsă criză economică, nu are nimic moral în ea, fiindcă a fost aplicată oricum în practică, dar nu pe faţă, din motivul ilustrat strălucit de David Icke în ciclul său de conferinţe privind manipularea mondială şi tacticile de control în masă: ascunderea sau nichelarea "gratiilor închisorii mondiale", pentru a nu oferi un motiv palpabil de revoltă, dând un plus de strălucire searbădă, vieţii capitaliste

Fiul unui mogul american, partizan al conceptului de uzură morală planificată, Brooks Stevens, continuă evanghelizarea parentală, susţinând cu obrăznicie că alegerea aparţine consumatorului, eludând intenţionat aspectul reclamei furibunde, pe care se bazează societatea de consum şi care condiţionează, consumatorii, încă din copilărie, către un anume comportament comercial.


Putem găsi circumstanţe atenuante doar în comportamentul feminin, de a fi în pas cu o modă mereu fluidă, deşi, dresurile de la DuPont (amintite în documentar), au ajuns coşmarul oricărui bărbat cu unghiile nepilite sau cu bătăturI

Veţi întâlni în film şi o denumire demonetizată, abandonată mai nou, aceea de comis-voiajor (cu referire la o piesă celebră a dramaturgului Arthur Miller, unul dintre multiplii soţi ai lui Marylin Monroe), fiindcă asta erau, de fapt, înainte de fi redenumiţi, snob, reprezentanţi de vânzări - o "rasă" de preferat sociopată, cum specifica raportul Wall Street amintit în Zeitgeist - Moving Forward.

Una dintre consecinţele grave ale practicilor comerciale actuale, este transformarea Africii în groapa de gunoi a "lumii civilizate", în aceeaşi ordine de idei rămânând de pomină cinismul maladiv al unui senator american, care propunea mutarea industriei grele a ţărilor dezvoltate, în ţările lumii a treia, argumentând "economic" că, populaţia acelor ţări, are oricum o speranţă de viaţă redusă şi, ca atare, cancerul indus de poluare nu mai reprezenta cine ştie ce ameninţare

Serge Latouche şi Jacque Fresco, rămân ilustrarea vie a zicalei lui Voltaire, "les grands esprits se rencontrent", ambii susţinând că reducerea producţiei şi a consumului înseamnă mai mult timp liber, pentru activităţi spirituale, coşmarul promotorilor statului fascist global

Criticii anti-creşterii se tem că va distruge economia modernă şi ne va readuce în epoca de piatră, ori exact asta argumentam cu o altă ocazie, că tocmai progresul economic real este blocat, pe considerente de control populaţional dictatorial şi menţinere a ciclului de consum, prin evitarea automatizării şi subminarea cercetării ştiinţifice şi, dacă ţinem cont că, actuala economie, se bazează pe invenţiile vechi, de mai bine de un secol, ale lui Faraday sau Tesla, mă tem că, tocmai paradigma "consumeristă" curentă, ne menţine la nivelul unei epoci a pietrei tehnologic.http://saccsiv.wordpress.com/2011/07/03/incalzirea-globala-cauzata-de-om-%E2%80%93-articol-pentru-cei-ce-inca-mai-cred-in-aceasta-minciuna-a-sistemului/